Deel dit artikel
-

Shop2market breidt verder uit in buitenland

Shop2market uit Hilversum gaat vanaf volgend jaar zijn diensten ook in de Verenigde Staten en Brazilië aanbieden. Voor West-Europese expansie zoekt het per land partners.

“Alles in ons systeem is standaard in het Engels ingericht waardoor het eenvoudig is om te internationaliseren”. Directeur Uriël Ballast is van plan om de specialistische diensten van zijn bedrijf in 2011 behalve in Frankrijk ook elders aan te bieden.

Ballast zoekt in het buitenland partners die zijn gespecialiseerd in online marketing. Zij moeten gaan fungeren als doorgeefluik van de Nederlandse dienst. Shop2market is een dienst om data feed-campagnes te optimaliseren.

Het gaat daarbij om de gedetailleerde informatie over alle producten die een webwinkel voert. Die informatiestroom wordt gebruikt door productvergelijkingssites om de assortimenten van alle winkels vergelijkbaar te maken. Dat zijn gegevens zo basaal als omschrijving, foto’s, prijs, afmetingen en  beschikbaarheid. Shop2market distribueert het advertentiemateriaal en laat de winkelier focussen op de Return on ad Spend (RoaS).

Ballast denkt dat Shop2market een van de weinige bedrijven in de wereld is die data feeds zo specialistisch helpt inzetten voor online marketing. Zodra Google Shopping begin 2011 in Nederland van start gaat, kunnen winkeliers hun feeds gratis laten converteren door het Hilversumse bedrijf. 

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

Ik ben benieuwd wat een dienst als Shop2Market gaat toevoegen aan diensten als die van SingleFeed, ChannelAdvisor, VersaFeed of CPCStrategy. Dit zijn allemaal zeer gerenommeerde partijen die al erg lang actief zijn in veel competitievere markten dan die in Nederland. En met veel meer vergelijkingssites, social media kanalen enzovoort dan hier. En ook een schat aan ervaring. Het lijkt mij dat er in Europa nog genoeg te doen is, zeker in grote e-commerce landen zoals Frankrijk, Spanje, Duitsland, Itali? en Polen. Ik zou ook eerst eens aansluiting zoeken bij SEO partijen in Nederland om te kijken hoe zo'n samenwerking verloopt. Want dat dit soort bedrijven naast SEO ook naar 'shopping/comparison engine optimatization' moeten opschuiven lijkt mij logisch.

Matthijs

@JeroenToch krijgen wij veel reacties uit met name de Verenigde Staten. Er zijn daar inderdaad veel partijen die datafeed marketing bieden zoals SingleFeed en nog wel 100 soortgelijke systemen. Heel anders dan in Europa waar inderdaad ook nog een markt open ligt. Wat wij in de US schijnen toe te voegen is Conversie Attributie. Zelfs een ChannelAdvisor die een aantal hele goede tools heeft voor Search, Comparison Shopping en Affiliate Management biedt geen source mapping of conversie attributie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond