Deel dit artikel
-

Omzet e-commerceplatform Shopify groeit 110 procent door pandemie

Het Canadese e-commerceplatform Shopify profiteert nog altijd van de coronapandemie. De omzetgroei over het afgelopen kwartaal bedroeg 110 procent. Van de omzet van 988 miljoen dollar had 320 miljoen dollar betrekking op abonnementen.

De omzet van partners via het platform bedroeg 37,3 miljard dollar, 19,9 miljard meer dan een jaar geleden.

Onder de streep werd een nettowinst van 1,2 miljard dollar geboekt tegen een verlies van 31,4 miljoen vorig jaar, maar dat komt voornamelijk door de verkoop van aandelen van fintech Affirm, die in januari naar de beurs ging. Het bedrijf specialiseert zich in kopen op afbetaling.

Shopify publiceerde deze week zijn tweede Economic Impact Report, dat stelt dat Nederlandse Shopify-partners voor bijna 2,5 miljard euro hebben bijdragen aan de wereldwijde economische ontwikkeling. Er zou sprake zijn van 123 procent groei van nieuwe webwinkels op Shopify in Nederland.

Daarnaast hebben Shopify-ondernemingen wereldwijd 3,6 miljoen banen gegenereerd. Er is 12 miljard dollar omzet gegenereerd door het partnerecosysteem.

Het bedrijf houdt er wel rekening mee dat de omzetgroei minder wordt nu minder steunpakketten aan bedrijven worden verstrekt. Het topjaar 2020 zal niet meer geëvenaard worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond