Deel dit artikel
-

ShopVIP in m-commerce via iPhone-app

Nederlandse en Belgische klanten van de online winkelclub ShopVIP hoeven niet meer naar de computer om te kunnen shoppen. Het bedrijf bracht een iPhone-app thuis, een Android-programma volgt.

Enkele honderden klanten, van de in totaal 400.000, hebben sinds gisteren het programma’tje geïnstalleerd op hun iPhone. “Ik geloof dat het mobiele kanaal in de toekomst belangrijk wordt voor verkopen, vandaar dat de app nu uitbrengen”, zegt Bram Jan Streefland van ShopVIP tegen deze uitgave.

“Je hoeft niet meer met een bakbeest van een computer op je schoot op de bank te zitten als je ‘s avonds voor de televisie nog wat wil shoppen. Gemak is een van de belangrijkste zaken die we hiermee willen bieden”.

Mobile Strategy hielp de applicatie ontwikkelen. Streefland zegt dat de andere grote mobiele platformen, waaronder Android, ook een eigen app krijgen.

Iedereen die de software installeert, kan zich voor de site inschrijven. Op het web werkt dat niet zo. Daar kunnen consumenten zich enkel op uitnodiging van andere gebruikers inschrijven. ShopVIP is een besloten winkelclub waar overwegend mode-artikelen worden verkocht. Net als vergelijkbare clubs biedt het tientallen procenten korting op het assortiment, omdat het in bulk producten kan aanbieden zonder de grote overhead kosten die de fysieke retail kent.

Mobiele shoppers kunnen betalen met Paypal, credit card en accept giro.

Om de applicatie te promoten zal ShopVIP speciale aanbiedingen van mode-items doen die niet op de site zijn te vinden.

Tot november 2010 hielp ShopVIP via zijn Winkelbee-dienst om flash sales op Marktplaats.nl te faciliteren. Begin dit jaar blies Marktplaats het concept van de dagaanbiedingen zelfstandig nieuw leven in. In de afgelopen twee weken deed de eBay-dochter twee van dat soort flash sale-acties.

De financiële resultaten van het Nederlandse bedrijf zijn nog niet bekend. Streefland geeft wel aan dat de groei over 2010 groter was dan die over 2009. Toen kwam de omzet uit op 2,5 miljoen euro.

Op internationaal vlak vonden eind vorig jaar twee overnames plaats die de waarde van de koopjessites onderstrepen.

Amazon trok in oktober 2010 de portemonnee op het Europees opererende BuyVIP te kopen. Daarmee betrad een nieuw segment maar kreeg het en passant ook een stevige voet tussen de deur op de Europese e-commercemarkt. Amazon opende in 2010 ook 5 distributiecentra in Europa om zijn groeiambities hier te concretiseren.

Ook Ebay trok eind vorig jaar de portemonnee om een Europese koopjesclub over te nemen. De Amerikanen betaalden in december 150 miljoen euro voor de activiteiten van Brands4friends.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond