Deel dit artikel
-

SIDN lanceert nieuwe variant Domeinnaambewaking

Domeinbeheerder SIDN lanceert een nieuwe variant van zijn Domeinnaambewakingsdienst, waardoor meer bedrijven hun merknaam kunnen beschermen en gerichte ‘phishing’ activiteiten kunnen voorkomen.

De groep klanten die begin vorig jaar is gaan werken met de dienst DBS Web is nog klein. Het zijn vooral sterke merken, zoals banken en grote webwinkels, voor wie het .nl-domein essentieel is. Vaak zijn ze daarom zelf registrar. Voor de meeste andere bedrijven is het belang iets minder groot. Toch kunnen ook zij schade lijden door bijvoorbeeld merkinbreuk en phishing, of wanneer hun handelsnaam wordt gebruikt door ‘typosquats’.

Voor deze bedrijven heeft SIDN DBS Feed ontwikkeld. Gebruikers loggen niet in, maar worden door hun registrars op de hoogte gebracht via e-mail. DBS Feed wordt aan registrars aangeboden als xml-applicatie waarmee hun programmeurs zelf aan de slag kunnen. Registrars kunnen de informatie geautomatiseerd ophalen uit DBS, eventueel met eigen data verrijken en aanbieden aan bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond