Deel dit artikel
-

Ook Siri in Apple AirPods

Het slechte nieuws: de nieuwe iPhone 7 komt zonder mini-jack voor hoofdtelefoons. Het goede nieuws: Apple levert een voortaan een verloopstekkertje mee voor aansluiting van oordopjes via de Lightning poort. Of nog beter: je kunt ook nog draadloze AirPods van Apple aanschaffen.

Je klapt het klepje van het oplaad-etui open en met één tikje zijn de AirPods klaar voor gebruik met iPhone en Apple Watch, beloofde Apple vanavond tijdens de perspresentatie. De ingebouwde sensoren weten wanneer je aan het luisteren bent en kunnen automatisch muziek afspelen of pauzeren. Met twee keer tikken krijg je toegang tot de persoonlijke assistent Siri. Dat dankzij de ingebouwde Apple W1-chip. Elke AirPod heeft dubbele optische sensoren en versnellingsmeters, die samen met de W1-chip detecteren wanneer de AirPods in je oor zitten.

AirPods kunnen met één batterijlading tot wel 5 uur gebruikt. Met het speciaal ontworpen oplaad-etui kunnen de AirPods nog extra worden opgeladen. 24 uur moet volgens Apple haalbaar zijn.

AirPods zijn vanaf eind oktober verkrijgbaar voor 179 euro. Voor AirPods is een Apple apparaat met iOS 10, watchOS 3 of macOS Sierra vereist.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond