Deel dit artikel
-

Site Sothebys.Amazon.com stopt

Amazon.com en Sotheby's zijn gestopt met de gezamenlijke site Sothebys.Amazon.com . Vorig jaar november werd de site gelanceerd, waarop mensen goederen konden verhandelen. Sotheby's wil de dienstverlening verbeteren door de eigen site te combineren met de gezamenlijke site. De eigen site wordt vanaf volgende week omgevormd en voorzien van het aanbod van Sothebys.Amazon.com

Volgens directeur Craig Moffett van Sotheby's.com was het al geruime tijd duidelijk dat er geen twee verschillende sites van het bedrijf naast elkaar konden bestaan. "Het is de eenvoudigste manier voor kopers en verkopers als ze met een site te maken krijgen." Vanaf dinsdag zal de site van Sotheby's omgebouwd worden.

De sites van gerenommeerde veilinghuizen als Christie's en Sotheby's kampen al enige tijd met problemen, met name op het gebied van klantenservice en verzending. Klanten die belden en vroegen naar een dure ring werd verteld dat er geen gegevens voorhanden waren, waardoor de verkoop afketste. Bij Butterfield&Butterfield, onderdeel van eBay.com, waren er problemen met het systeem dat de financiële transacties afhandelt.

Jupiter Communications stelde eerder dit jaar op cnet.com dat traditionele veilinghuizen zich op de sites te sterk op de verkopers hadden gericht en daarbij te weinig aandacht hadden voor de kopers.

Amazon.com neemt nog wel een verwijzing op naar de site van Sotheby's en krijgt daar ook voor betaald, maar verliest toch de tweede partner dit jaar. Eerder al werd de samenwerking met Living.com verbroken omdat de online winkel voor woonbenodigdheden failliet ging. Wel kwam er onlangs een site voor fotografie bij, in samenwerking met OFoto . Overigens komen er in snel tempo meerdere samenwerkingen op het gebied van fotografie. Zo maakte Kodak deze week bekend te gaan investeren in PhotoAlley.com, een website voor fotografiefanaten. Het bedrijf had al een samenwerking met America Online onder de naam "You've got pictures".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond