Deel dit artikel
-

Sleeswijk-Holstein wordt online pokeroase

Sleeswijk-Holstein wordt de eerste Duitse deelstaat die licenties gaat toekennen aan aanbieders van online poker. Dat heeft minister Andreras Breitner (SPD) bekendgemaakt.

De minister heeft ook geen andere keuze omdat het vorige CDU/FDP kabinet een nieuwe wet op de kansspelen heeft aangenomen. SPD, de Groenen en SSW zijn allerminst gelukkig met het besluit.

Er zijn twaalf aanvragen voor online poker ingediend, waarvan er drie uit Malta komen. Vijftien aanbieders mogen online sportweddenschappen afsluiten. Er liggen nog enkele tientallen andere aanvragen voor de licenties die zes jaar geldig zijn.

Er is een belangrijke beperking: de aanbieders mogen hun diensten alleen aanbieden aan de 2,7 miljoen inwoners van de Noordfriese deelstaat, niet aan andere Duitse deeltaten. Hun identiteit moet vooraf vastgesteld worden en spelers mogen maar één account hebben. Ook zijn er allerlei technische beperkingen. Zo mogen geen bots deelnemen aan de spelen. Spelers krijgen een willekeurige speeltafel aangewezen, om manipulatie te voorkomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

willem

Bedankt Jan voor dit artikel. De dynamiek van Federale, nationale en EU regelgeving heeft extreme gevolgen voor de pokerspelers in Sleeswijk-Holstein. Mijn persoonlijke inschatting is dat de daar wonende spelers en masse naar niet gereguleerde sites verdwijnen (daar is immers voldoende liquidity).

In Nederland zal dit ongetwijfeld beter gereguleerd worden. Toch?

Willem van Oort

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond