Deel dit artikel
-

Smart home en slimme mobiliteit centraal op IFA

Smart home en slimme mobiliteit lijken de belangrijkste thema’s te worden van IFA, de jaarlijkse elektronicabeurs in Berlijn die vrijdag voor de handel wordt geopend, en vandaag voor de pers.

Zeventig exposanten uit vijftien landen tonen in Hal 6.2 op 3000 vierkante meter vloeroppervlak de nieuwste oplossingen voor het slimme huis. Daaronder bedrijven als Somfy, innogy, devolo, eQ-3 en Smartfrog Services. LG, Samsung, Miele, Krups en Jura richten zich op de slimme keuken. Daniel Rausch, hoofd Smart Home van Amazon, spreekt zaterdag op IFA.

Autonome auto’s ontbreken dit jaar evenmin. Een speciaal congres genaamd Shift AUTOMOTIVE vindt volgende week plaats in Berlijn. Daar spreken vertegenwoordigers van onder meer Daimler, Nokia en het Cardiff Centre for Automotive Industry Research.

Ook fitness krijgt dit jaar extra aandacht op de beursvloer. Bedrijven als Fitbit, Casio, Garmin, TomTom en Qardio tonen er hun nieuwste producten.

IFA is doorgaans niet de beurs van de grote aankondigingen, meestal bewaren bedrijven hun jongste labexperimenten voor de CES, de Amerikaanse beurs die traditioneel in januari in Las Vegas wordt gehouden. Samsung houdt morgen in Berlijn zijn persconferentie, maar zal zich grotendeels beperken tot tv-schermen en home cinema. Het bedrijf zal vermoedelijk wel zijn 8K QLED televisie in Berlijn lanceren.

Op het vlak van consumentenelektronica kunnen we thema’s verwachten die ook in voorgaande jaren al werden uitgelicht: naast 8K Ultra HD, de overtreffende trap van 4K Ultra HD, zijn de belangrijkste trend bij de platte schermen OLED displays. Nieuw zijn schermen met microled. Net als OLED is microled een ‘self-emitting display technology’ waarbij de pixels (zeer kleine leds) zelf licht geven.

Vandaag kondigen Acer en Panasonic hun nieuwste producten aan, maar donderdag wordt de drukste dag met persconferenties van Samsung, Philips, Electrolux en Sony.

Apple ontbreekt zoals gebruikelijk op IFA, maar Google zal wel aanwezig zijn, zij het in de vorm van spraakgestuurde apparaten van partners als Lenovo en JBL. Google kondigt zijn nieuwste producten, waaronder zijn Pixel 3 smartphone, aan op een eigen evenement in oktober.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond