Deel dit artikel
-

Snap Inc: 515 miljoen dollar verlies in 2016

Snap Inc heeft zijn beursgang formeel in gang gezet en biedt nu ook voor het eerst inzicht in zijn financiële huishouding. Het Amerikaanse bedrijf kampt met zeer hoge aanloopverliezen.

Niet verrassend genereert Snap Inc niet heel veel inkomsten, 165 miljoen dollar in het vierde kwartaal, tegen 32 miljoen een jaar eerder. In heel 2016 werd 400 miljoen dollar omzet geboekt, terwijl voor 2017 rekening wordt gehouden met 1 miljard. Het is niet duidelijk waar de extra 600 miljoen vandaan moet komen.

De verliezen nemen in hoog tempo toe, 170 miljoen in het vierde kwartaal. In heel 2016 werd 515 miljoen verlies geleden. Aan onderzoek werd 184 miljoen besteed, 124 miljoen ging naar marketing. Snap blijkt al 15.000 werknemers te hebben in onder meer Venice, New York, Londen, Parijs, Toronto, Seattle en Sydney.

Eind 2016 had Snapchat 158 miljoen actieve gebruikers die de app dagelijks 25 tot 30 minuten per dag gebruiken. Een jaar eerder had Snapchat nog 103 miljoen gebruikers. Een derde van de gebruikers komt uit Europa. 68 miljoen gebruikers bevinden zich in de VS.

Uit de gegevens blijkt verder dat Snap aardig wat startups heeft overgenomen. Voor Looksery werd 150 miljoen dollar op tafel gelegd, voor Bitstrips 64 miljoen.

Snap hoopt in maart 3 miljard dollar op te halen met een notering aan de New York Stock Exchange als SNAP. De beursgang is daarmee de grootste sinds die van Facebook.

CEO Evan Spiegel wordt door de beursgang multimiljardair. Op papier is Spiegel straks 3,5 miljard dollar waard. Hij en medeoprichter Bobby Murphy hebben elk 22,2 procent van de aandelen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Z.Eur

Uit het rapport :
“We have incurred operating losses in the past, expect to incur operating losses in the future, and may never achieve or maintain profitability.”

Klinkt als een uitstekende investering!
2 duimen omhoog en lachen als Nina!

bob

Krijg heel sterk een worldonline-newconomy gevoel….

Gerard Papenkaak

Dan heb je denk ik geen flauw idee. Als je kijkt naar de grote investeerders en wie er in het bestuur zitten dan weet je wel beter.

petra

Maar hoe verdient Snapchat zijn geld?

Bob

Vóór de crisis zaten er overal ook hele grote jongens en investeerders in allerlei besturen…Heeft weinig geholpen..Eerst zien dan geloven….

Philippe

Ik kwam dit artikel tegen: https://techcrunch.com/2017/01/30/attack-of-the-clone/
Hieruit blijkt dat Facebook/Instagram een hoop marktaandeel afsnoept van Snapchat.

Aan de andere kant genereert Snapchat momenteel slecht 1 dollar omzet per user, terwijl Facebook 20 dollar haalt. Er zit dus ook nog een hoop potentie in snapchat’s toekomstige omzet. https://adexchanger.com/ad-exchange-news/snaps-s-1-reveals-mobile-video-powerhouse-hyper-growth/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond