Deel dit artikel
-

Weer dramatische cijfers Snap, maar eindelijk groei

Snap, het bedrijf achter Snapchat, maakte in het vierde kwartaal weer 349 miljoen dollar verlies op een omzet die nog amper 285 miljoen dollar bedroeg. De EBITDA kwam uit op 158 miljoen.

Enig lichtpuntje: Het aantal dagelijkse actieve gebruikers steeg 5 procent met 8,9 miljoen naar 187 miljoen, het beste resultaat sinds het derde kwartaal van 2016. Over een heel jaar kwamen er 28,8 miljoen gebruikers bij. De opbrengst per gebruiker ging met 1,53 dollar ook licht omhoog (pdf). Beleggers lijken blij met deze cijfers, de koers steeg zojuist 25 procent.

Het afgesloten jaar was al met al niet erg succesvol voor Snap. Beleggers verloren het vertrouwen toen de groei tegenviel en de koers van het aandeel stond tot gisteren 43 procent lager dan ten tijde van de beursgang in maart 2017.

Het bedrijf geeft nog altijd enorm veel geld uit en was ook het voorlaatste kwartaal verliesgevend.

Drie maanden terug heeft Snap een nieuwe app aangekondigd, die nog altijd niet is verschenen omdat de reacties in testlanden als Engeland en Canada is tegengevallen. Die app moest makkelijker te gebruiken zijn en nieuwe gebruikers aantrekken.

CEO Evan Spiegel blijft echter positief over de nieuwe app die nu enkel op Android smartphones draait omdat de retentie is teruggelopen.

Dit bericht is 12 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond