Deel dit artikel
-

Social CRM startup Nimble naar Europa

Het Amerikaanse Nimble, gespecialiseerd in online relatiebeheer, opent een vestiging in Engeland om Europa binnen te trekken.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht in het Californische Santa Monica en combineert CRM met onder meer sociale media en unified communication (UC). Nimble heeft naar eigen 30.000 geregistreerde gebruikers en circa 250 zakelijke partners.

Richard Young wordt (pdf) directeur EMEA en houdt kantoor in de buurt van Londen. Nimble had al enkele tientallen klanten in Europa.

De branche die Nimble vertegenwoordigt wordt ook wel social CRM genoemd. Volgens Gartner een groeimarkt met een omvang van 1 miljard dollar eind dit jaar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marcel

Interessant. Zou dit aanslaan tussen het huidige CRM geweld? Huidige CRM aanbieders zijn voor zover ik weet allemaal wel bezig met Social Media koppelingen. Nimble lijkt juist te zijn opgezet vanuit de Social Media gedachte. In de ‘tour’ die je kunt maken, zie ik overigens niets m.b.t. verkoopkansen, doellijsten etc. Is dit wel echt een CRM oplossing?

Rob

Dat is precies mijn gedachte Marcel! Waar is de trechter, etc etc > alle tools die je zou verwachten van een Customer Relations app … ziet er overigens wel heel goed uit met alle activities in de diverse platforms – Rob

Jan-Paul Huiskamp

Nimble is (nu nog) meer een relatiemanagement tool dan een complete CRM tool. Echter, de ontwikkelingen gaan ontzettend snel bij Nimble.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond