Deel dit artikel
-

Sony nog niet de oude

Het Japanse elektronicaconcern Sony is nog niet hersteld van de zware klappen die het eerder kreeg. Gaming en mobiel zorgden dit keer voor verliezen. Televisie doet het weer wat beter.

Sony boekte tijdens het eerste kwartaal van het fiscale jaar een verlies van  312 miljoen dollar bij een omzet van 19,2 miljard. Met dank zij het van Ericsson losgekoppelde Sony Mobile groeide de omzet met 1,4 procent.

De verliezen werden deels veroorzaakt door herstructureringskosten van 143 miljoen dollar, de dure yen en de moeilijke economische situatie in Europa hielpen ook niet echt. De lange termijn-verwachting blijft somber: Sony verwacht dat de operationele winst dit jaar zal dalen naar 1,7 miljard dollar.

Muziek en high-end camera’s zorgen voor de inkomsten. De komst van de PS-Vita heeft de gamingdivisie niet aan gunstige cijfers kunnen helpen. De televisie-afdeling doet het beter dan vorig jaar.

Concurrent Sharp bevestigde vandaag geruchten dat het voor het eerst sinds 1.950 vijfduizend banen zal schrappen. Wereldwijd heeft het concern 57.000 mensen in dienst.

Sharp verwacht over het boekjaar 2012, dat in maart eindigde, een verlies van 2,6 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond