Deel dit artikel
-

SpaceX vangt klein miljard subsidie voor breedband in ruraal Amerika

Raketbedrijf SpaceX krijgt 886 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid om breedband internet mogelijk te maken in rurale gebieden in 35 staten in de VS.

De toezegging van telecomtoezichthouder FCC is onderdeel van een groter plan van de Amerikaanse overheid voor meer breedband in het hele land. Vorige week eindigde een veiling waarbij belangstellenden hun interesse kenbaar maakten. Komende tien jaar gaat er 9,2 miljard dollar naar 180 winnende bieders om tien miljoen Amerikanen van modern internet te voorzien.

Naast SpaceX is er een andere exploitant van een telecomnetwerk in de ruimte: Hughes Network Systems. Dat kan aanspraak maken op 1,2 miljoen dollar subsidiegeld.

Starlink, zoals de internetprovider van SpaceX heet, is bezig een netwerk van duizenden satellieten in een baan om de aarde te brengen. Zodoende moet iedereen in de wereld over betaalbaar internet kunnen beschikken. De eerste commerciële abonnementen zijn bij wijze van test sinds enkele weken live in de VS. Dat kost honderd dollar per maand. Hierna volgt Canada. Starlink is ook al kwartier aan het maken in Duitsland.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond