Deel dit artikel
-

Speurders paait webwinkeliers met API’s

Speurders moet een verzamelplaats worden voor de content van webwinkeliers. Deze groep kan binnenkort, met behulp van API’s, het aanbod van de eigen site op de online handelsplaats kwijt.

Speurders biedt hiermee webwinkeliers de kans om hun producten op een groter platform te tonen. Het voordeel voor Speurders is dat het aanbod groter wordt op hun eigen site door de samenwerking met deze webwinkeliers.

Bernice Thijm, marketingmanager van Speurders bevestigt dat de Telegraaf Media Group bezig is een nieuwe versie van de site. Naast de API voor webwinkeliers staan er nog meer veranderingen op stapel. "Speurders krijgt een paar nieuwe functionaliteiten die de gebruiker een toegevoegde waarde moeten bieden. Wij willen de online shoppers helpen bij het vinden van producten en het zoeken naar producten."

Begeleiden van de internetshopper

Volgens Thijm is het begeleiden van de internetshopper noodzakelijk omdat ‘er heel veel webwinkeliers zijn en ontzettend veel vergelijkingssites’. "Het aanbod wordt steeds groter. Dat heeft als gevolg dat dingen moeilijk vindbaar zijn", aldus de marketingmanager.

Om de gebruiker te helpen zijn weg te vinden in deze goed gevulde marktplaats is er een desktop-applicatie ontwikkeld. Shoppers kunnen hier een zoekopdracht invoeren. Zodra er een advertentie op de site verschijnt die voldoet aan de zoekopdracht, krijgt de gebruiker een melding. Ook wanneer de internetshopper niet op de site is, wordt hij hiermee van nieuw aanbod op de hoogte gebracht. Dit is één van de nieuwe functionaliteiten die de gebruiker een toegevoegde waarde moet bieden. De andere vernieuwingen worden nog even onder de pet gehouden tot de lancering.

Concurrent Marktplaats

Thijm: "Een groot aanbod is makkelijk, maar het moet behapbaar zijn. Hier hebben veel sites een steek laten vallen." Of ze hiermee Marktplaats een stap voor hopen te zijn, zo wil Thijm het niet zeggen. "Iedereen, elke site kiest zijn pad. Zo moet je het zien."

Naast webwinkeliers heeft Speurders ook de banden met de autobranche weer stevig aangehaald. Een gratis technische koppeling biedt de autodealers de mogelijkheid om hun occasions geautomatiseerd door te plaatsen op Speurders.

Deel dit bericht

5 Reacties

Henk ter Burgh

Ach, alweer een zielige poging van Speurders. Hoe lang blijf Telegraaf nog geld in die bodemloze put storten? Lijkt wel een prestigeverhaaltje te zijn. Marktplaats heeft gewonnen. Klaar.En dan zo schrijterig niet durven te zeggen dat je MP voor wil zijn. Nu al indekken?

Michel

Tja Henk, ik snap je punt maar dat commentaar kun je dan natuurlijk bij iedere aankondiging van Speurders wel herhalen. De media blijven dit ook steeds maar aanhalen, en iedere vernieuwing of verandering wordt gerelateerd aan MP. Misschien probeert Speurders nu wel echt een eigen pad te kiezen, ik vind het idee van de API voor webwinkeliers in ieder geval helemaal geen slecht idee. Even afwachten of het succes oplevert natuurlijk…

Johan

@Henk Hele flauwe en door een anti Telegraaf bril bekeken reactie. Probeer initiatieven als op zichzelf staand te zien. Ik vind ook niet alles wat de TMG fabriek voortbrengt geweldig maar je kunt Speurders niet afdoen als een "prestigeverhaaltje", ben benieuwd hoeveel succesverhalen jijzelf op je cv hebt staan.

remo natali

Een dergelijke API is nu juist precies wat ik nodig heb. Ik heb geprobeerd om de content van onze winkel bij marktplaats doorgeplaatst te krijgen maar daar zitten 2 partijen tussen die beiden slecht reageren en een feitelijke doorplaatsing niet eens mogelijk maken. Dus .. vanuit mijn perspectief vindt ik dit juist een goed initiatief en ik kan het alleen maar toejuichen dat er een partij als speurders bestaat. Hoewel ik als particulier natuurlijk reuze tevreden ben over marktplaats. Have fun

Frans

Vergeljkingsites lijken mij wel een ander spel dan de 2e hands-sites waar ik Marktplaats en m.n. Speurders mee associeer. Zeker wel een interessant spel. Ook een spel waar De Telegraaf ooit met El Cheapo als eerste in Nederland actief was en nu ook weer een positie moet kunnen claimen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond