Deel dit artikel
-

Spotify heeft 83 miljoen betalende gebruikers

Muziekdienst Spotify blijft flink groeien. Het tweede kwartaal werd afgesloten met 180 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en 83 miljoen betalende gebruikers, een stijging van resp. 30 en 40 procent.

De Zweedse dienst zette 1,2 miljard euro om, 25 procent meer dan een jaar geleden. Het operationele verlies blijft met 90 miljoen euro aan de hoge kant, namelijk 7 procent van de totale omzet. Daar zitten wel de kosten bij van de beursgang in april, zo’n 30 miljoen euro. Het nettoverlies is met 394 miljoen nog altijd erg hoog.

Ook zijn de opbrengsten per gebruiker ietwat aan het dalen, namelijk 4,89 euro. Reclames brachten 123 miljoen dollar op, 20 procent meer dan een jaar geleden. Wel hadden wisselkoersen een negatief effect op de omzet.

Voor het derde kwartaal verwacht Spotify over 200 miljoen gebruikers. Het aantal betaalde gebruikers moet stijgen naar 97 miljoen. De omzet zal tussen de 1,3 en 1,5 miljard euro uitkomen. Het verlies kan echter flink oplopen, al geeft het bedrijf een grote bandbreedte aan van 20 tot 100 miljoen euro.

Op 30 april had Spotify 3969 werknemers. De meeste nieuwe banen waren voor onderzoek en ontwikkeling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond