Deel dit artikel
-

Spotify slaat vleugels verder uit

De Zweedse muziekdienst Spotify lanceert binnenkort in Canada, maar ook Azië en Zuid-Amerika staan al in de planning. Dat meldt The Wall Street Journal.

Het bedrijf, statutair gevestigd in Luxemburg, had al eerder vestigingen geopend in Canada, Singapore en Hong Kong, maar daar moet de dienst nog beginnen.

Op dit moment is de muziekdienst beschikbaar in vijftien landen, waaronder Nederland. Recente toevoegingen waren Nieuw-Zeeland en Australië.

Al die uitbreidingen kosten het bedrijf nog steeds veel geld. Vorig jaar rapporteerde Spotify aanloopverliezen van 45,4 miljoen euro, vergeleken met 28,5 miljoen in 2010. De huidige eigenaren kunnen die verliezen overigens wel dragen. Onder hen de miljardair Li Ka-shing, voorzitter van Hutchison Whampoa Ltd. Een andere aandeelhouder is Founders Fund van Sean Parker (ex-Napster).

Er wordt wel steeds meer omzet gedraaid: 187,8 miljoen euro in 2011, een jaar eerder ging het nog om een bedrag van 73,9 miljoen euro. De advertentie-inkomsten vallen tot nu toe tegen. De gemiddelde opbrengst per gebruiker is volgens The Wall Street Journal iets meer dan vijf euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond