Deel dit artikel
-

Square start p2p-betalingen

Het Amerikaanse betaalbedrijf Square, bekend van de kleine betaalterminals voor smartphones en tablets, stapt in de markt voor p2p-betalingen, oftewel betalingen tussen gebruikers. Onder de naam Square Cash is het bedrijf een kleinschalige proef in de VS gestart.

De betaalmethode lijkt op die van PayPal. Wie geld wil versturen doet dat via e-mail met het bedrag in de mail zelf of in de kopregel en zorgt dat onder cc (carbon copy) cash@square.com wordt vermeld. De verzender moet vanzelfsprekend wel eerst zijn bankkaart en andere gegevens registreren. Het overmaken van het geld kan twee werkdagen duren.

Square gaat ook een Android- en iOS-app uitbrengen voor Square Cash. In dat geval worden het bedrag en het e-mailadres van de ontvanger via de app ingevoerd.

Meest opvallend: Square rekent geen kosten. Aanvankelijk was dat wel de bedoeling (vijftig dollarcent per transactie).

Er zijn overigens meerdere kapers op de kust. Zo biedt Venmo ook p2p-betalingen, maar dan tussen Facebookvrienden. Google gaat zijn Google Wallet in Gmail integreren, waardoor ook onderlinge betalingen kunnen worden gefaciliteerd. Square claimt echter een groter gebruiksgemak.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond