Deel dit artikel
-

Starbucks bouwt winkels om tot Pickup Stores

Starbucks gaat de komende achttien maanden honderden eigen (Amerikaanse) winkels ombouwen tot zogenoemde Pickup Stores, waarbij klanten alleen mobiel kunnen bestellen en afrekenen. Starbucks noemt dit het ‘versterken van de digitale relatie met zijn klanten’ en de ‘integratie van de fysieke en digitale klantervaring’.

Ruim 19 miljoen Starbucks Rewards klanten maken al gebruik van de Starbucks app.

Starbucks is van plan om dit jaar 300 nieuwe winkels te openen, en dat is nog maar de helft van de oorspronkelijke plannen. De coronapandemie heeft ook de beroemde koffieketen hard getroffen en het roer gaat om.

Voor corona was Starbucks de Pickup formule al aan het testen in Penn Plaza in Manhattan in New York en in Toronto.

Ongeveer 80 procent van de klanten komt alleen maar naar Starbucks om bestellingen te halen en dus was het niet verstandig om de caféformule verder uit te bouwen, zeker nu klanten vanwege corona afstand moeten houden.

Daarom gaat Starbucks de uitrol van de nieuwe formule versnellen. Er komt een derde Pickup Store in Grand Central Station in Manhattan. Op termijn volgen meer ophaalpunten in New York, Chicago, Seattle en San Francisco. Klanten kunnen hun bestellingen desgewenst ook in de auto aangereikt krijgen (Curbside pickup).

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond