Deel dit artikel
-

Start-up lanceert telefoon met ‘touchpad’

Het Amerikaanse Atrua Technologies, een start-up die is opgericht met steun van onder meer Ericsson, Nokia en Intel, zegt een telefoon te hebben ontwikkeld die via een ‘touchpad’ is te bedienen. Tegelijkertijd dient de sensor voor authenticatie.

De toepassing van authenticatie via vingerafdrukherkenning is in een mobiele telefoon al vaker toegepast. Momenteel voert de Japanse creditcardmaatschappij JCB een proef hiermee, klanten kunnen door het plaatsen van hun vinger op een sensor die in de telefoon is gebouwd toegang krijgen tot hun persoonlijke gegevens bij de creditcardmaatschappij. JCB werkt hiervoor samen met Fujitsu en NTT DoCoMo, die een telefoon op de markt hebben gebracht voorzien van vingerafdrukherkenning, de F505i.

Atrua zegt dat het de mogelijkheid heeft ontwikkeld om via het 'touchpad' dat gebruikt wordt voor vingerafdrukherkenning, ook het menu van de mobiele telefoon te bedienen. Dit zou niet alleen gemakkelijker zijn bij het gebruik van de mobiele telefoon, maar maakt de telefoon ook geschikter voor het spelen van games, aldus Atrua. Het bedrijf meldt tegenover Reuters dat het inmiddels elf patenten heeft aangevraagd op de technologie ‘Atrua Wings’, zoals het gecombineerde product van ‘touchpad’ en vingeradrukherkenning inmiddels is gaan heten.

Atrua is opgezet in 2000 en gevestigd in Silicon Valley. Het bedrijf wordt gefinancierd door Ericsson, Nokia, Intel en Acer. 'Altrua Wings' wordt deze week op de telecombeurs 3GSM in Cannes gepresenteerd, een afbeelding van een telefoon met deze technologie was nog niet te vinden op de site van Atrua.



Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond