Deel dit artikel
-

Startpagina-oprichter Durk Jan de Bruin verkoopt Mijnwinkel

Durk Jan de Bruin, ooit multimiljonair geworden door de verkoop van Startpagina aan VNU, verkoopt zijn tweede initiatief Mijnwinkel aan het huidige management, Marcel Ambriola en John Zanoni. Zij werken al enkele jaren voor het bedrijf.

De Bruin vindt het mooi geweest na wat hij noemt ‘een onafgebroken omzetgroei van elf jaar’. MijnWinkel.nl, bedoeld voor ondernemers die zelf niet extra willen investeren in een site, faciliteert inmiddels meer dan 2.650 webwinkels. Niet alleen in Nederland, maar daarbuiten ook onder de naam myShop.com.

MijnWinkel.nl voert verder een strategische samenwerking met onder meer PostNL, KPN en ABN AMRO. Dat is volgens De Bruin ook nu nog het sterke punt. “Het opzetten van een webwinkel is eigenlijk complexer geworden vanwege allerlei koppelingen. Bij MijnWinkel krijg je die er bij.”

De Bruin zette Mijnwinkel.nl op kort nadat hij Startpagina had verkocht voor een onbekend bedrag. Ook over de huidige verkoop zijn geen verdere details bekend gemaakt.

Hij wil iets nieuws beginnen. Pionieren zit mij in het bloed, zegt De Bruin. “Wat het gaat worden weet ik nog niet precies”, zegt hij tegen Emerce. “Maar ik ben wel gecharmeerd door mobiele ontwikkelingen.”

De Bruin was ‘meer dan fulltime’ bezig voor MijnWinkel, naast andere werkzaamheden voor brancheorganisatie Thuiswinkel.org en lezingen in het land. “Dan doe je er niet gauw iets bij”.

Samen met Volkskrantjournalist Huib van der Stam schreef hij ooit het boek Van zolderkamer tot miljoenenbusiness.

Deel dit bericht

5 Reacties

NilsR

Respect voor een ondernemer met lange termijn visie en lange adem. Duck laat een mooi platform achter wat veel mensen de kans geeft zelfstandig te ondernemen. Een aanwinst voor ondernemend Nederland.

Paul Molenaar

Helemaal eens met Nils: Duck is een zeldzaam voorbeeld van een bouwer met geduld, slimme zuinigheid en een scherpe blik op de wereld. Veel succes gewenst aan de nieuwe eigenaren en aan Duck…

Frank Trienen Tribal Internet Group

Van harte Durk Jan, marcel en Joh. Ik ben eravn overtuigd dat Mijnwinkel in goede handen blijft !

Frank

Marinus van den Elshout

Congrats… Je stond voor 2013 op mijn lijst om te benaderen voor een integratie. Via onze API kunnen de webshop eigenaren dan eenvoudig vanuit de mijnwinkel backend hun productfoto’s door ons vrijstaand laten maken.

http://www.removethebackground.nl/developer-api.aspx

Mark Anndringa

Duck, Van harte gefeliciteerd!
Kun je mij dat kunstje ook leren? 😉
Spreek je binnenkort weer.

Gr. M@rk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond