Deel dit artikel
-

Start-up Dyme haalt 2 miljoen euro venture capital op

Het Nederlandse bedrijf achter de slimme bespaarapp Dyme haalt twee miljoen euro groeigeld op. Tot de investeerders behoren Peak Capital, de oprichter van Indeed.com Paul Forster en Hans van der Noordaa, voormalig CEO Retail Banking van ING.

Dyme wil het nieuwe geld gebruiken voor productontwikkeling en gebruikt en om te groeien van driehonderdduizend naar een miljoen gebruikers. Een jaar geleden sprak het de ambitie uit om maandelijks honderdduizend consumenten te bedienen.

De mobiele app, die een investeringsaanbod in Dragons Den geld liet lopen, analyseert doorlopend de inkomsten en uitgaven van zijn gebruiker. Daarvoor moet wel een koppeling worden gelegd met de bankrekeningen van zijn gebruiker. Dat gebeurt via methodes die mogelijk zijn met de invoering van de PSD2-richtlijn. De start-up heeft daarom ook een PSD2-licentie.

Dyme analyseert of, hoe en bij wie het goedkoper kan en verzorgt ook de overstap. Daar krijgt het een commissie. De gebruiker kan ook abonnementen laten stopzetten. Voor die handeling betalen ze dan een eenmalige vergoeding.

Peak Capital stapte in 2019 in het bedrijf. Het is niet bekend hoe de waardering zich heeft ontwikkeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond