Deel dit artikel
-

Startup Roamler harkt half miljoen euro investeringsgeld binnen

Nog geen maand na de lancering heeft de Nederlandse startup Roamler een half miljoen euro opgehaald in een eerste investeringsronde. Met Roamler, een mobiele applicatie, kunnen iPhone-gebruikers geld verdienen door opdrachten voor merken en bedrijven uit te voeren.

Een private investeerder krijgt voor dit bedrag een minderheidsbelang in de startup.

Met dit geld hoopt Roamler de verdere verspreiding en bekendheid van Roamler te vergroten, zowel in Nederland, als daarbuiten.

Na de eerste testfase met 50 gebruikers, is de community sinds de lancering op 10 juni gegroeid naar meer dan 600 gebruikers. Met ruim 3.800 ingestuurde opdrachten heeft de gemiddelde gebruiker meer dan zes opdrachten gemaakt.

Met de app kunnen gebruikers, opdrachten uitvoeren waarmee geld of punten verdiend worden. Onder meer Heineken en Gemeente Amsterdam behoren tot de eerste opdrachtgevers. Afhankelijk van de locatie kan een gebruiker een opdracht krijgen ergens een foto of video van te maken, op zijn mobiel een checklist in te vullen, of een review te schrijven. Hoe meer punten of badges, hoe hoger de gebruiker in de ranglijst staat. Hoe hoger de status, hoe uitdagender de opdrachten en hoe meer geld er verdiend kan worden.

De 50 eerste gebruikers mochten elk weer vijf mensen uitnodigen. De startup wil de groei graag gecontroleerd laten verlopen. “

Het idee is overigens niet nieuw. In de Verenigde Staten is er bijvoorbeeld Gigwalk dat volgens hetzelfde principe werkt en onder meer TomTom tot zijn klanten mag rekenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond