Deel dit artikel
-

Steeds meer belangstelling wireless instant messaging

Wireless Instant Messaging diensten beginnen langzaam maar zeker van de grond te komen. Het gebruik is het sterkst in de VS, maar in Europa en Azië neemt de belangstelling duidelijk toe. Ook is overeenstemming aan het ontstaan over open standaarden voor dit type boodschappendiensten. Dat is de conclusie van het Engelse Mobile Streams, dat mobiele diensten aanbiedt, maar ook regelmatig onderzoek doet naar de stand van zaken op het gebied van mobiele diensten.

Volgens Mobile Streams staan er in Europa maar liefst zeventien wireless instant messaging (IM)-diensten op stapel. Voor de Amerikaanse markt verwachten de onderzoekers veel van AOL Mobile , dat overeenkomsten heeft met mobiele operators zoals AT&T Wireless en Sprint.
Mobile Streams onderzoeker Dion Price zegt dat Nokia gaat komen met telefoontoestellen die AOL Instant Messsenger ingebouwd hebben, wat de popularisering van wireless IM zeer ten goede zou komen. Over de ontwikkeling van standaarden voor wireless IM zegt Price dat onder meer Wireless Village en het PAM Forum daarmee bezig zijn.

Mobile Streams constateert in het rapport 'Wireless Instant Messaging' dat telecombedrijven verbintenissen aangaan met verkopers van de benodigde platformen die 'multi-country' oplossingen kunnen bieden, bijvoorbeeld de samenwerking dieVodafone is aangegaan met Instant Messaging provider Followap.

Hoewel de activiteiten van Mobile Streams doen vermoeden dat het bedrijf belang heeft bij een positieve uitslag van onderzoek naar de genoemde diensten, ziet het bedrijf zelf dat heel anders. Het omschrijft zichzelf als een bedrijf dat "toegepast onderzoek" doet in plaats van "traditioneel theoretisch onderzoek". Het verschil is dat het bedrijf zelf praktijkervaring heeft met de onderzoeksstof, waardoor de kwaliteit van het onderzoek een hoge standaard zou hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond