Deel dit artikel
-

Steeds meer senioren komen online

Nagenoeg alle Nederlandse jongeren zijn al online. Senioren zijn nog steeds de groep met de meeste nieuwe toetreders tot het web.

Afgelopen jaar steeg het aantal senioren met een internetaansluiting met 6,8 procent tot 63 procent. De groep oudere surfers is het web ook intensiever gaan gebruiken, zo blijkt uit het jaarlijkse gebruikersonderzoek van Stir.

Ouderen zitten wekelijks 3,5 uur op het web. Dat is een half uur meer dan vorig jaar.

Gemiddeld zitten Nederlanders van 13 jaar en ouder 8,4 uur per week achter de computer om te mailen, surfen en chatten. Althans, dat geldt voor hen met een internetaansluiting. Wanneer ook de internetlozen worden meegeteld, 18 procent van de bevolking, is de gemiddelde surftijd 6,9 uur per week. Oftewel: een klein uur per dag.

Van de jongeren tussen 13 en 34 jaar is 99 procent online. Ze zijn wekelijks 10,6 uur online. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van alle online tijd.

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders surfen en chatten ook via hun mobiele telefoon. Hoe lang zij wekelijks online zijn en hoeveel webpagina’s daadwerkelijk worden bezocht, is niet berekend. Over het mobiele internetgebruik in Nederland verschijnen rond mei 2008 voor het eerst marktcijfers.

Foto: arbron (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Statsliefhebbert

"De Establishment Survey is een populatie-onderzoek onder 2.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder dat het gebruik van media en specifiek internet in kaart brengt." Hoe representatief kun je deze senioren groep dan noemen? Over hoeveel senioren gaat het eigenlijk en kun je dan wel wat zeggen of dit wat zegt over alle senioren?Ik zie helaas geen cijfers om hoeveel vijftigplussers in het panel gaat. Misschien een voorbarige conclusie…? 

Olivier Slabbers

Had er niet ook kunnen staan dat steeds meer mensen met een internetverbinding senior worden?

Erwin Boogert - Emerce

Statsliefhebbert, op de website van Stir vindt je meer informatie over de wijze waarop de steekproef wordt samengesteld. Naar eigen zeggen, gaat het om een representatieve steekproef.

Peter

De omvang van de steekproef zegt niets over de representativiteit, maar wel iets over de betrouwbaarheid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond