Deel dit artikel
-

Steeds meer twijfels over cryptomunt Facebook

Visa en MasterCard zouden verzoeken van Facebook om de cryptomunt Libra openlijk te ondersteunen hebben geweigerd, zo meldt The Wall Street Journal. Ook PayPal en Stripe twijfelen nog over deelname.

Er is grote kans dat de (Zwitserse) organisatie achter de Libra de introductie van de cryptomunt gaat uitstellen nu er steeds meer zorgen zijn over regulering. Frankrijk en Duitsland hebben al laten weten dat ze de munt zullen weigeren.

De Libra Association wil dat de 28 partners later deze maand, mogelijk voor 13 oktober, hun steun aan het project bevestigen. Voorheen waren er alleen intentieverklaringen opgesteld. De partners moeten elk 10 miljoen dollar investeren.

De libra moet een zogeheten stablecoin worden, oftewel een munt gekoppeld aan de dollar en staatsleningen uit onder meer eurolanden, om koersschommelingen te voorkomen. Zo zou de munt een betrouwbaar betaalmiddel kunnen worden. Facebook ziet vooral mogelijkheden voor derde wereld-landen.

De Federal Reserve en enkele grote Amerikaanse banken schetsten de afgelopen dagen de risico’s van een mogelijke daling van de vraag-deposit accounts en de betalingsvolumes van banken. Ze vrezen een migratie van deposito’s van bankrekeningen naar het platform, waardoor de liquiditeit vermindert.

Er zijn ook zorgen dat de munt, net als andere cryptomunten, drugshandel en witwassen faciliteert.

ECB-bestuurder Benoît Cœuré noemde de cryptomunt zonder aanvullende regels ‘te gevaarlijk’.

Het Amerikaanse Financial Services Committee wil komende maand een hoorzitting houden, waar hief operating officer Sheryl Sandberg aanwezig zal zijn.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond