Deel dit artikel
-

Stekker gaat uit chatapp Allo

Google stopt in maart 2020 met zijn chatapp Allo. De ontwikkeling daarvan was in april al gepauzeerd. Tegelijk laat Google weten dat ten aanzien van Hangouts er nog geen concreet besluit is genomen, al heeft het bedrijf al wel aangekondigd dat de belangrijkste functies terugkeren in Hangouts Chat en Meet.

Google zwabbert al lange tijd met zijn chatapps. Niettemin telde Allo, gelanceerd in 2016, nog altijd 50 miljoen gebruikers, al is dat veel minder dan het aantal gebruikers van WhatsApp (1,5 miljard) en Facebook Messenger (1,3 miljard).

Het volledige Allo-team werkt inmiddels aan de app Android Messages.

Over het lot van de videochatapp Duo, gelanceerd samen met Allo, is nog weinig bekend. Duo is beschikbaar voor Chromebooks, Android tablets en iPads.

Voor de zakelijke markt wil Google zich concentreren op Hangouts Chat en Meet.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Gelukkig.. ze hebben het compleet zelf verziekt. Jaar geleden overgegaan van Hangouts naar Telegram, daar krijg je echt geen spijt van. Hangouts is voort traag, terugscrollen traag, opzoeken moeilijk moeilijk, doorsturen onmogelijk, reply-en op bericht kan niet Bestanden versturen kan niet… Allemaal GEEN probleem met Telegram. En het beste is voor mij nog een API zodat ik in scripts berichten kan sturen, of op andere manier kan integreren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond