Deel dit artikel
-

Sterke omzetgroei nieuwe activiteiten Google

Het gaat goed bij Google met de handel in producten die niets met reclame hebben te maken. De omzet uit deze zogeheten ‘Other revenues’ steeg afgelopen jaar met 41 procent tot 6,2 miljard.

Het kwartaalverslag dat Googles moederbedrijf Alphabet zojuist publiceerde (PDF) laat zien dat nu zestien procent van de omzet afkomstig is uit activiteiten die niet met reclame hebben te maken. Daaronder vallen behalve handel in telefoons, rookalarmen en deurbellen, ook verkopen in Play Store en Google Cloud.

Wat de oorzaak van deze sterke stijging is licht de leiding mogelijk vannacht nog toe tijdens een telefonische ontmoeting met financieel analisten.

De omzet uit ‘other revenues’ steeg met 41 procent tot 6,2 miljard dollar. Die uit reclame-activiteiten steeg met 14 procent tot 32,6 miljard dollar.

Het netto resultaat over de drie maanden tot 1 juli 2019 kwam uit op 16,6 miljard dollar. Dat is na aftrek van de boete van de Europese Commissie van 1,7 miljard dollar voor machtsmisbruik met de zoekmachine op sites van grote uitgevers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond