Deel dit artikel
-

Sterke omzetstijging Docdata, Zalando vertrekt

Docdata, de fulfilmentpartner van veel grote e-commerbedrijven, zegt dat zijn omzet sterk is gestegen. Het bedrijf bereidt zich financieel en organisationeel voor op het vertrek van Zalando als klant.

Vanochtend publiceerde het bedrijf een tussentijds marktbericht met enkele kerncijfers. Daaronder geen financiële details, maar wel de opmerking dat het volume van het e-commercebedrijf met 11,5 procent steeg naar 29 miljoen. Daarbij gaat het concreet om logistieke orderafhandelingen van internetbestellingen door consumenten bij bijvoorbeeld Zalando en bol.com.

De resultaten zullen volgend jaar en het jaar erna een schommeling vertonen. Dan begint Zalando zich terug te trekken als een van de grootste klanten van Docdata. Het modebedrijf bouwt eigen magazijnen van waaruit het de lokale markten gaat beleveren.

‘Daardoor zal met ingang van het jaar 2013 de dienstverlening aan Zalando substantieel gaan afnemen. Het management van Docdata verwacht dat de overgang naar de eigen distributiecentra van Zalando eind 2015 zal zijn afgerond. Het management ziet het vervangen van deze dienstenomzet als één van haar belangrijkste prioriteiten in de komende jaren.’

Docdata investeert in het verder uitbreiden van zijn capaciteit in de Benelux, Duitsland, Italië en Engeland. Daarnaast wil het nieuwe markten ontwikkelen elders in Europa. Het is niet duidelijk om welke gebieden dat gaat.

‘Verder wordt geïnvesteerd in de opbouw van kennis en oplossingen voor nieuwe productcategorieën die online gaan, zoals bijvoorbeeld Home & Garden en Food.’

Foto: Rebecca Olarte (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

John

Was DocData niet het bedrijf dat “verantwoordelijk” was voor de slechte arbeidsvoorwaarden bij Zalando?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond