Deel dit artikel
-

Succesvolle IPO Agency.com; Twinsparkers multimiljonair

Agency.com zal het geld, dat uit de beursgang van woensdag verkregen werd, ondermeer besteden om in Europa nog minstens twee vestigingen te openen. De Nederlandse vestiging, voorheen Twinspark, zal voorlopig autonoom blijven groeien.

De aandelen van het bedrijf, genoteerd aan de Nasdaq, gingen de eerste dag al drie over de kop en sloten na een openingsprijs van 26 dollar op 76 dollar. Directeur Patrick van Gent: 'We hadden een verdubbeling verwacht, het werd een verdriedubbeling. Maar de koers komt wel in de richting van de koers van concurrenten als Razorfish. In die zin was het ook weer niet zo'n enorme verrassing.'

In de SEC filings is te lezen dat Agency.com het Nederlandse Twinspark in augustus voor 700.000 dollar cash en 1.057.226 aandelen Agency heeft overgenomen. De drie groot-aandeelhouders zijn Patrick van Gent, Gijs Dullaert en Roland Slot. Tienduizend aandelen zijn in handen van Twinspark-personeel beland. Omgerekend zouden het hele aandelenpakket nu zo'n 80 miljoen dollar waard zijn. Volgens Van Gent mogen de aandeelhouders niet binnen 180 dagen na de uitgifte hun aandelen verzilveren.

De drie groot-aandeelhouders zijn bezig om met hun kapitaal een incubator-fonds op te richten, dat begin 2000 operationeel moet zijn. Het fonds is vooral bedoeld voor plannen in de opstartfase (voordat er venture capital aan te pas komt) op het gebied van e-commerce en content. Het fonds zal zich richten op de Europese markt.

Agency wil verder groeien in Europa. Van Gent: 'Agency.com voert momenteel onderhandelingen om in Europa nog minstens twee vestigingen te openen, in Duitsland en Scandinavië. De Nederlandse vestiging groeit voorlopig autonoom door, we hebben geen plannen om acquisities te plegen.' Uiterlijk in februari dienen de afspraken voor de nieuwe vestigingen rond te zijn.

In een volgende fase wil het bedrijf uitbreiden in Zuid-Europa, allereerst in Spanje. Nu heeft Agency.com Europese vestigingen in Londen, Parijs en Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond