Deel dit artikel
-

SURF rondt eerste fase ‘netwerk van de toekomst’ af

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, heeft de migratie van de zogenoemde optische laag van het vernieuwde netwerk afgerond. Dat netwerk van de toekomst zal in 2021 volledig worden opgeleverd.

De transportcapaciteit per golflengte van het netwerk wordt standaard 100 Gbit/s en een uitbreiding naar 400 Gbit/s is direct mogelijk.

Het SURFnet-netwerk bestaat uit twee lagen: de optische laag en de servicelaag. Voor beide lagen zijn twee losse aanbestedingen gedaan. De implementatie van de optische laag is nu afgerond. Deze laag is verantwoordelijk voor het belichten van de glasvezels.

Studenten en wetenschappers stellen hoge eisen aan het netwerk: de vraag naar extra bandbreedte, betrouwbaarheid, veiligheid, diensten en functionaliteiten blijft toenemen.

Reflectieverschijnselen, demping door slechte lassen en vuile vingers op connectoren zijn uitdagingen die SURF heeft moeten opsporen en verhelpen om de bestaande verbindingen goed te migreren naar het nieuwe platform.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond