Deel dit artikel
-

Symbaloo richt zich op onderwijs

Het Nederlandse Symbaloo lanceert vandaag een iPad-versie én een iPhone-app voor scholen. Daarmee kan al het digitale lesmateriaal worden ontsloten.

Symbaloo spreekt zelf over de ‘eerste resource managementtool’ die het complete pakket aan scholen aanbiedt.

Het aantal scholen waar met nieuwe apparaten met touchbediening wordt gewerkt, neemt flink toe. Denk aan tablets en digiborden, maar ook smartphones. Dat de gekleurde Symbaloo-blokjes hier prettig op werken, is altijd onze visie geweest. Ook kinderen weten zo op het internet de weg te vinden, stelt Aldus Sander Vessies van Symbaloo.

Met Symbaloo krijgt de school een platform waarop bijvoorbeeld de ICT’er de belangrijkste tools en links verzamelt. Zo kunnen alle collega’s er direct mee werken en hoeven ze niet meer zelf te zoeken”, vervolgt Vessies.

De tablet versie is overigens geen aparte app. Hij detecteert automatisch dat de site bezocht wordt met een tablet, en toont de tabletversie. Gebruikers kunnen door in te loggen direct bij hun eigen instellingen, die automatische worden gesynchroniseerd via de cloud. De volledige bediening en menustructuur zijn geoptimaliseerd voor tablets.

Het bedrijf claimt inmiddels ruim een miljoen gebruikers. Hiervan komt ruim een kwart uit het onderwijs.

Symbaloo is gratis voor individueel of klassengebruik, voor een hele schooloplossing is er een betaalde pro-versie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy

Ben benieuwd. Meestal werken zulke dingen nét niet goed genoeg..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond