Deel dit artikel
-

Symbid: Meer en professioneler vraag naar crowdfunding

Symbid biedt een nieuwe dienst waardoor ook grotere investeerders op betrouwbare wijze aan crowdfunding kunnen doen.

Daartoe sluit het Rotterdamse bedrijf een samenwerking met kredietbemiddelaar Credion. Hierdoor wordt een nieuwe dienst mogelijk: Symbid Groups. Daarbij kan een persoon, instelling of banken een gebruikersgroep aanmaken van belangstellende investeerders. Dat moet leiden tot investeringssommen die groter zijn dan wat individuen via het platform bij elkaar kunnen brengen.

Credion vervult binnen deze constellatie de rol van ‘auditor’ die een financiële scan kan uitvoeren bij het bedrijf dat financiering aanvraagt bij de crowd. De kredietbemiddelaar kan iets meer achter de schermen en in de boeken kijken van de kredietaanvrager dan een particulier zou kunnen. Het gaat hierbij om investeringen van tussen de duizend en tienduizend euro.

“Tot nu toe was crowdfunding alleen interessant voor een beperkt deel van het MKB, de bedrijven met een relatief lage kredietbehoefte. Met het toetreden van grotere investeerders verandert dat”, zegt Carlo van der Weg, directeur van Credion Nederland. De reden dat grotere investeerders naar het MKB kijken, is dat ze zoeken naar manieren om hun geld te laten renderen. “Met name de huidige lage rentes drijven informal investeerders naar het MKB. Crowdfunding is een heel goede manier voor hen om te investeren.”

Symbid lanceerde de Groups-optie in de afgelopen weken onder de radar. Sinds een kleine week communiceert het bedrijf er actiever over. De onderneming heeft sinds 2011 achttien proposities helpen financieren, samen goed voor 1,6 miljoen euro. Sinds februari is er sprake van een duidelijker grotere, professionelere belangstelling voor dit alternatieve financieringskanaal.

Foto: Mat Wakeman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond