Deel dit artikel
-

Tablet stimuleert tv kijken

Tablets zijn vooralsnog geen concurrentie voor televisie. In tegendeel: ze zorgen ervoor dat we juist meer tv-kijken. Dat zegt marktvorser TDG.

Ruim tachtig procent van de volwassen tabletgebruikers heeft de tablet graag tijdens het tv-kijken op schoot. In die zin is er dus werkelijk sprake van een tweede scherm.

Programmamakers vreesden juist dat de tablet vaker zou worden gebruikt voor tv- of videokijken.

Sterker nog: 39 procent is dankzij de tablet meer televisie gaan kijken. Slechts 15 procent van de gebruikers geeft juist aan minder te zijn gaan kijken.

Nog een opmerkelijk onderzoek: online video wordt volgens tellingen van The NPD Group nu al het meest bekeken op televisies, en dus niet op pc-schermen. Het aantal kijkers dat zegt de tv te gebruiken voor video is gestegen van 33 naar 45 procent. De reden is de toename van het aantal tv toestellen met internetaansluiting. Tien procent van de Amerikaanse huishoudens beschikt reeds over een Connected TV.

De belangrijkste Web-to-TV dienst in Netflix, gevolgd door Hulu Plus en Vudu.

Deel dit bericht

3 Reacties

Albert Treur

Amerikaanse TV markt lijkt nauwelijks op de Europese en nog minder op de Nederlandse situatie… actief TV kijken is niet populair wat talentscouts, (sommige) sport en nieuwsdiensten daargelaten. Voor social media heb je geen actieve 2nd screen nodig.

Bart Zoetmulder

De tablet en smartphone zijn o.a. bedieningspanelen. Of dat nu is om je kachel thuis alvast aan te zetten of om je verschillende media mee te bedienen. Zo zal dat met video content of games ook gaan. Het tweede scherm wordt het eerste en bepalende scherm. Met 1 handbeweging, a.k.a. swipe gaat je content van de smartphone of tablet naar je grote scherm van de televisie. Het is dus inderdaad zo dat je meer televisie gaat kijken, maar tegelijk ook steeds minder lineair en steeds meer van verschillende bronnen en dus versnipperd. Vanzelfsprekend is dat schitterend nieuws, want hoe goed de broadcasters ook kunnen programmeren, het is natuurlijk veel leuker om zelf je televisie of video avond vast te stellen of uit te stippelen.

Xander

Natuurlijk zitten mensen graag met een iPad of Smart Phone op de bank terwijl de TV aan staat. Maar of dit TV kijken stimuleert is wel heel erg kort door de bocht. Bovendien zou ik dan graag willen weten hoeveel aandacht er nog naar de TV gaat en/of mensen dus nog wel bewust weten wat er op TV is. Dat zou wel eens interessant kunnen zijn voor adverteerders…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond