Deel dit artikel
-

Takeaway.com verslaat groeicijfers Delivery Hero

De halfjaarcijfers van maaltijdbezorgers Takeaway.com en Delivery Hero laten zien dat het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl harder in Europa groeide.

Gisteren publiceerde Delivery Hero uit Duitsland de financiële cijfers over de eerste zes maanden van 2017. De omzet groeide met 66 procent tot 246,5 miljoen euro, maar dat ook door de ontwikkelingen buiten Europa. Het bedrijf is op vier continenten actief.

In Europa groeide de omzet met 37 procent tot 96 miljoen euro. Het aantal orders groeide met 26 procent tot 35 miljoen en de voor restaurants gerealiseerde bruto omzet steeg 27 procent tot 551 miljoen. Het verlies (ebitda) is 26 miljoen euro.

Delivery Hero begin deze zomer naar de beurs, zodat investeerder Rocket Internet een deel van zijn investering kon verzilveren. Daarnaast leverde dat de maaltijdbezorger werkkapitaal op om de strijd aan te gaan met Takeaway.com van Jitse Groen. De kern van de strijd ligt op de Duitse markt. Wie daar wint, zo duiden analytici, pakt de hele Europese markt.

Takeaway.com, sinds het najaar van 2016 genoteerd aan de beurs, publiceerde begin augustus zijn halfjaarcijfers. Daaruit bleek dat de omzet met 53 procent steeg tot 77 miljoen euro. Het aantal orders groeide met 43 procent tot 32 miljoen. De voor restaurants gerealiseerde bruto omzet steeg 43 procent tot 613 miljoen. Het verlies (ebitda) is 16 miljoen euro.

Het Nederlandse bedrijf laat in Europa de grotere groeicijfers zien, maar beiden hebben goed gevulde portemonnees en de wens marktleider te worden.

Foto: Matt Ryal (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond