Deel dit artikel
-

TakeitNow meldt “recordomzet”

TakeitNow heeft vorig jaar een recordomzet geboekt. Ten opzichte van 1999 groeide de omzet met ongeveer 170 procent. De winst (voor belastingen) bedroeg 380 duizend gulden. Dit maakte TakeitNow vandaag bekend. Het gaat om voorlopige cijfers.

Eerder al meldde het bedrijf, dat via internet computerhardware en -software verkoopt, dat de maand december een topmaand was in de omzet. Het aantal bestellingen was ruim verdubbeld ten opzichte van 1999, ook werd er toen al een indicatie gegeven van de verwachte omzetgroei ten opzichte van 1999. Die bleek met 250 procent groei nogal ruim geschat, getuige de vandaag bekend gemaakte cijfers.

Volgens directeur Martijn Hoogeveen van TakeitNow betreffen de nieuwe cijfers een conservatieve schatting, zowel wat winst als omzet betreft. Hij sluit niet uit dat de omzetgroei uiteindelijk vastgesteld wordt op ongeveer 200 procent. Volgens Hoogeveen wordt het verschil met de eerdere schatting veroorzaakt doordat eerder geen rekening is gehouden met de manier waarop de omzet boekhoudkundig geregistreerd wordt.

De omzet van TakeitNow wordt voor 65 procent gegenereerd door de online winkel TakeitNow.nl. Verder verkrijgt het bedrijf omzet via Tibet.nl , waar uitsluitend bedrijven op rekening kopen. 12 procent van de omzet behaalt het bedrijf uit facilitaire dienstverlening op het gebied van e-commerce aan derden. Met name via deze dienstverlening wist TakeitNow winstgevend te worden, zo maakte het bekend. Verliesgevend zijn de participaties Yourshirt.nl en Futurumshop.nl .

Voor 2001 wordt wederom een omzetgroei verwacht van drie cijfers, en tenminste een evenaring van de winst. Tibet.nl zal uitgroeien naar een zakelijke office shop, waarin behalve IT-producten ook telecomproducten en kantoorartikelen aangeboden worden. Ook het assortiment van TakeitNow zal uitgebreid worden, van de huidige 50 duizend producten naar 100 duizend.

Wanneer de definitieve cijfers bekend worden, kon Hoogeveen nog niet vertellen. Vorig jaar kwam het bedrijf pas in juni met de resultaten van het jaar ervoor, dat zal dit jaar sneller gedaan worden, aldus Hoogeveen.

Naschrift:
De omzet is gestegen tot 5,5 miljoen gulden over 2000.

Deel dit bericht

5 Reacties

A Hogeveen

Wanneer gaat Takeitnow eens gewoon cijfers presenteren, in plaats van deze niets zeggende percentages. Dat doen ze vast en zeker omdat de absolute getallen niets voorstellen, niet ongebruikelijk in sommige internet kringen. Ze zullen wel geld moeten ophalen.

Alan Greenspan

5.5 miljoen omzet, toe maar!

Martijn Hoogeveen

Voor getallen zie ons {persbericht; http://www.takeitnow.nl/info/persbericht29-01-2001.htm } of het naschrift van de auteur. Overigens mag niet geconcludeerd worden dat onze deelnemingen Futurumshop en Yourshirt verliesgevend zijn.

Joos Luteijn

Eindelijk goed nieuws.Merk je direct aan het aantal reacties, ;-) Meneer A hogeveen weet waarschijnlijk niet dat Takeitnow als een van de weinige internetbedrijven in Nederland altijd erg open is geweest over de omzetcijfers. Takeitnow: Keep up the good work!  

Expancion

Takeitnow is tenminste een voorbeeld voor de andere e-commerce bedrijven. Naast de winst is er ook nog een goede service. Dat zijn gewoon belangrijke dingen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond