Deel dit artikel
-

Techbeurs IFA wordt mogelijk opnieuw gepositioneerd

De grote elektronicabeurs IFA in Berlijn gaat mogelijk op de schop. Het is zelfs niet uit te sluiten dat de beurs naar een andere stad verhuist.

De eerste Funkausstelling, toen voornamelijk met radiotoestellen, vond plaats in 1924 in het Haus der Funkindustrie in Berlijn, het huidige beursterrein. In de jaren vijftig en zestig verhuisde de Funkausstellung tijdelijk naar Düsseldorf, Frankfurt en Stuttgart.

Sinds 1971 wordt de beurs in Berlijn gehouden, aanvankelijk elke twee jaar.

De beurs wordt georganiseerd door branchevereniging Gfu samen met Messe Berlin. Dat blijft zo tot 2023. Blijkbaar wil Gfu (aandeelhouders zijn grote elektronicabedrijven) de IFA verder ontwikkelen, waarbij het Berlijnse beursbedrijf alleen nog verhuurder van het terrein zal zijn.

De organisatie wordt ondergebracht bij een consortium van de Britse evenementengigant Clarion Events en een in Berlijn gevestigde investeringsmaatschappij genaamd Aquila. Messe Berlin schijnt daar niet gelukkig mee te zijn. De onderhandelingen over een mogelijke voortzetting van de samenwerking zijn momenteel nog aan de gang.

Net als andere grote evenementen is de IFA een belangrijke economische factor voor de hoofdstad, maar er is een kans dat IFA gaat verhuizen. Toch zijn er maar weinig steden die een beurs van deze omvang kunnen faciliteren. De enige uitzondering is Hannover, dat jaren achtereen de CeBIT organiseerde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond