Deel dit artikel
-

Techhub TQ volgende maand officieel open

De techhub die The Next Web en Google oprichtten, TQ, is al enkele weken in gebruik maar wordt volgende maand officieel geopend.

In oktober wordt behalve het café op de vierde verdieping ook, op de elfde, ook het hele complex geopend. Dat bevindt zich in het Muntstaetegebouw, naast de ABN Amro aan de Bloemenmarkt bij de Munttoren in Amsterdam.

Sinds deze maand wandelen de teams van bedrijven als Ligo, Scribbr, Homerun en bijvoorbeeld ook Autheos dagelijks het pand binnen, zijnde hun kantoor. Eind vorig jaar kondigden The Next Web en Google aan in het hart van de hoofdstad een techhub te zullen openen voor belangstellende passanten, ondernemers en bezoekers van events. Sindsdien is het pand verbouwd, ingericht en vond de organisatie in Robert Gaal een leider.

Hij zegt vooral op zoek te zijn naar teams met een marktrijp product dat reeds internationaal live is, exponentiële groeiers en die divers van opzet zijn.

TQ maakt deel uit van Googles netwerk van techhubs, onderdeel van Google for Entrepeneurs. Concreet betekent dat, dat leden of bekenden van die organisatie tijdens een bezoek aan Amsterdam makkelijk de weg naar de Bloemenmarkt zullen vinden om daar te kunnen werken of netwerken.

Gaal zegt dat de eerste exit van een van zijn ‘bewoners’ reeds heeft plaatsgevonden: de verkoop van Human aan Mapbox.

Foto: Jean Robert Thibault (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

johan

Ik waardeerde Gaal altijd om z’n nuchterheid, maar gaat die gozer nu echt pronken met de “verkoop” van human? Alsjeblieft niet weer zo’n techhub die zichzelf helemaal geweldig vindt. Eerst presteren en dan pas stoer doen!

De details van de verkoop zijn zeker geheim? Laten we afspreken per direct te stoppen met dit soort waardeloze en falende bedrijfjes – waarvan de oprichter en waarschijnlijk wat loonslaafjes worden overgenomen – te classificeren als een overname.

Dank.

Eerst presteren, dan stoer doen.

Evert

Tell them Johan!

barbara

Ik snap niet waar johan’s frustratie vandaan komt.

Wellicht zelf nooit ondernemer geweest en om zich heen toch anderen succes ziet hebben.

Wouter

Wederom het zoveelste startup acquarium. Heb al wat foto’s gezien en tegenwoordig moet alles van glas van binnen.

Waarschijnlijk omdat de bedrijven, net als vissen in een acquarium dan groter lijken. Het doel van glas slaat de plank echter volledig mis. Het is niet geluidsdicht en biedt ook geen privacy. Ofwel, waarom is het hok dan niet gewoon open?

Vervolgens krijg je in dit soort gebouwen altijd weer hetzelfde gezeik. Startup tuig dat overal maar wat rondt hangt, overal broodkruimels, herrie, en met volle bakkes pratende, ongeschoren hipsters (lees meelopers).

Dit is serieus gewoon helemaal nergens goed voor. Maar de tijd zal het uitwijzen. Dus barbara ik snap wel waar Johan’s frustratie vandaan komt. Waste of money. Want over talent hebben we het meestal niet.

Dan heb je keer op keer de verhalen van mooie exits, waaronder idd recentelijk HUMAN en SILK APP. Beide bedrijven waar echt niemand gebruik van maakt. Want wees nu eerlijk, heeft iemand hier HUMAN op zijn (toch al snel leeglopende) telefoon staan?

Deze jochies (en er zijn er meer) pretenderen vervolgens op hun linkedin ook nog investeerder te zijn etc terwijl ze nooit iets anders gedaan hebben dan op andersmans zak leven.

Taco

Wow, wat een gefrustreerde reacties.

We zitten hier nu 2 weken met Open Social (door GoalGorilla) en ik ben super tevreden, dus help graag een paar zaken uit de wereld:

1) Nee, Gaal loopt niet mee te pronken. Zie nieuwsbrief van een paar dagen terug:
“Our resident Human was acquired by Mapbox. We actually had zero-zilch-zip-nada-nothing to do with it, but it was still great to have the team here to celebrate. Congrats!”

2) Details van verkopen openbaar, ben ik wel een groot voorstander van, maar beetje off-topic.

3) Dat vissen in een vissenkom groter lijken komt door de bolling van het glas. Gelukkig is het glas hier dan ook recht! Gezien start-ups vaak met weinig mensen en vierkante meters starten zou je allemaal kleine dichte hokjes krijgen. Nu heb ik dit enkele jaren gedaan vroeger en ik kan je verzekeren dat je daar niet gelukkig van wordt. Geluid en beeld privacy is een belangrijk topic er zijn hier gelukkig veel kleine ruimtes waar je kunt bellen, skypen, video-conferencen etc. Met enige ervaring in kantoren (dit is voor GoalGorilla de 7e) ben ik erg blij met de inrichting en faciliteiten die geboden worden.

4) TQ richt zich op de start-ups die al iets verder zijn. Ik merk een enorme focus en drive bij iedereen hier, dus het ongeschoren hipster gehalte is laag. Al maak ik me daar uberhaupt niet zo snel druk om. Broodkruimels kan inderdaad een behoorlijk probleem zijn, gelukkig is er hier een fantastische kantine waar een top lunch wordt geserveerd die dagelijks anders is.

5) Waar de frustratie mbt de exits vandaan komt weet ik niet, maar wellicht goed hier een keer met iemand offline over te praten (je bent welkom voor koffie met me een keer hoor hier bij TQ). Mbt Human meer info over de overname hier: https://www.mapbox.com/blog/human-mapbox/ – maarja haters gonna hate I guess.

Al met al is het idee van TQ dat wij als founders met founding-teams ons kunnen focussen op het product en alles wat daar bij komt kijken. Ik hoef me niet druk te maken over schoonmaak, wifi, borrels, koffie, lunch etc etc. Dit zorgt voor een enorme rust en concentratie. Dit geeft heel veel meer waarde en daarom is het voor ons (en ik denk velen) een goede investering tegen een redelijke prijs.

Overweeg je een nieuw kantoor, vraag me gerust om meer info (Twitter @tacopotze) of check http://tq.co

wouter

Oh Taco preekt duidelijk niet voor eigen parochie, en gebruikt deze reactie ook echt niet om even goal gorilla te pluggen. Rara wie valt er direct door de mand.

Wat human betreft. Leuke blogpost, maar ik zou ook blij zijn en een positieve blog schrijven als ik gratis en voor niets een product kan overnemen. Omdat het daardoor ook lijkt dat Mapbox of hoe ze ook heten succesvol zijn.

Heel fijn dat jij blij bent bij TQ. Houden zo, maar aan de opmerkingen in de eerdere posts is niets aangelogen. En bedankt voor de koffie, maar ik pas even.

Taco

GoalGorilla schrijf je aan elkaar met 2 hoofdletters G, Wouter 😉

En de koffie blijft klaar staan!

johan

Taco, het interesseert niemand maar dan ook echt helemaal niemand hoe je de naam van jouw rare bedrijfje schrijft.

Denk dat je beter koffie kan gaan verkopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond