Deel dit artikel
-

TekDelta ontsluit patenten en labs voor startups

Donderdag 21 april zullen Neelie Kroes (Special Envoy van  StartupDelta) en Paul de Krom (bestuursvoorzitter van TNO) TekDelta lanceren. TekDelta maakt patenten, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten makkelijker beschikbaar voor startups. Kennisinstellingen, universiteiten, corporates en startup-accelerators gaan op dit punt nauw samenwerken.

Hierdoor moeten meer startups en scale-ups ontstaan die beter kunnen doorgroeien en kan wetenschappelijke kennis van Nederlandse bodem sneller en effectiever de markt bereiken, zo laten de beide organisaties weten. Op dit moment kent TekDelta al bijna 20 participerende organisaties.

TekDelta start met een pilot, als opmaat naar een meerjarenprogramma. Deze pilot is in het bijzonder gericht op startups die innoveren met Internet of Things en Big Data. Via TekDelta krijgen deze startups laagdrempelig toegang tot de kennis, ervaring en faciliteiten van partijen als KPN, Philips, NXP, de Technische Universiteiten en de toegepaste kennisinstellingen ECN en TNO.

Startup organisaties die TekDelta ondersteunen zijn YES!Delft, Rockstart, Startup Amsterdam, HealthValley, Venture Café en LabforRent.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Rare foto, dit pand is net door Fontys gekocht.

Jan Libbenga (Emerce)

Klopt, maar dat wordt ook nergens beweerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond