Deel dit artikel
-

Tele2 toch in onderhandeling over kabeltoegang

De kabelbedrijven UPC en Ziggo zijn toch in onderhandeling gegaan met Tele2 over de verkoop van kabeltoegang. Het telecombedrijf wil zijn klanten toegang kunnen geven tot analoge kabeltelevisie via de grootste kabelnetten van Nederland.

Zojuist bevestigde Tele2 dat het hierover met UPC en Ziggo afzonderlijke gesprekken voert. Het is niet duidelijk of dat het gevolg is van de publieksactie die het sinds vorige week voert.

Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2: “We zien nu verschillende mogelijkheden. We verwachten nog steeds dat Opta met een nieuwe uitspraak komt die de markt alsnog openstelt. In de tussentijd voeren we gesprekken met de kabelaars om zonder verplichtende regelgeving analoge kabeltelevisie te kunnen verkopen.”

Strikt genomen kunnen de kabelaars de deur dichthouden voor Tele2. In eerste instantie leek het er op dat UPC en Ziggo wel analoge ruimte op hun netwerken aan derden ter beschikking moesten stellen voor wederverkoop. De rechter stak daar anderhalve week geleden een stokje voor.

IT-uitgave Webwereld meldde vanochtend dat de nieuwe onderhandelingen een ietwat andere insteek kennen dan eerdere gesprekken. De partijen kijken nu of ze tot een overeenkomst kunnen komen met Tele2 in een situatie waarbij de Ziggo- en UPC-klanten niet worden overgedragen aan Tele2. Laatstgenoemde zou enkel de marketing en verkoop van analoge tv-diensten doen.

Tele2 begon eind juli de verkoop van analoge tv voor een prijs vanaf 5 euro per maand. Daarmee wil het, net als KPN met Digitenne, een breder tv-publiek kunnen aanspreken. Nu bieden KPN en Tele2 via hun eigen netten alleen de duurdere interactieve tv-diensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond