Deel dit artikel
-

TeleCD ook in Engelstalige boeken

TeleCD is gestart met de verkoop van Nederlandstalige boeken. Binnen twee weken zal TeleCD volgens eigenaar Mitchel de Graaf ook Engelstalige boeken aanbieden. De concurrende boekenverkoper BOL geeft vandaag overigens in een 'Happy Hour' gratis boeken weg.

Zes weken geleden opende TeleCD een online computerwinkel, die inmiddels 'enige tonnen' aan omzet heeft gedraaid, aldus de Graaf. Voorlopig houdt TeleCD het bij specialisatie op de productcategorieën boeken, cd's, cd rom's, software, video's en computers. De strategie is erop gericht een kruisbestuiving tussen de verschillende catgerieën op gang te brengen om zoveel mogelijk omzet uit bestaande klanten te halen. Volgens De Graaf is de verkoop van software aanzienlijk gestegen sinds de opening van het computer center. Binnen twee jaar wil hij bij de top 5 van online winkels in Europa horen.

Tele CD wil vooral concurreren op service. Zo is het de bedoeling e-mails met vragen van klanten binnen 20 minuten te beantwoorden. Verder is er in de vorm van Music Miles een consumentenspaarprogramma opgezet voor alle productcategorieën. Verder bevat Music Miles ook een affiliate-gedeelte, waarbij ander website-eigenaars commissie ontvangen over aankopen die via hun site aangebracht zijn.

Bij TeleCD moet er altijd vooruit betaald worden via creditcard, overboekingen of een eenmalige machtiging. Bij BOL kan er betaald worden via de creditcard en ook achteraf via een acceptgiro, maar niet via overboekingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond