Deel dit artikel
-

Telecombedrijf Orange rolt NFC massaal uit

Het Franse Orange gaat NFC voor contactloze betalingen breed in de markt zetten door simkaarten met deze technologie uit te brengen. Die werken echter niet in elk toestel.

Niet minder dan 27 miljoen Orange-abonnees krijgen op aanvraag zogenoemde NFC SIM-kaarten toegestuurd. Nieuwe abonnees krijgen ze sowieso, ongeacht welk toestel ze hebben. De simoplossing komt van Gemalto, die dezelfde veiligheid garandeert als bij een smartcard.

Het idee was ooit om NFC SIM-kaarten volledig zelfstandig te laten werken, zodat iemand zonder NFC-toestel ook contactloos zou kunnen betalen, maar dat blijkt technisch niet goed mogelijk. De mobiele telefoon dient NFC te ondersteunen. NFC SIM-kaarten zorgen er wel voor dat de antennes voor NFC in een toestel minder groot hoeven te worden.

Brancheorganisatie GSMA heeft NFC SIM vorig jaar al omarmd en China Mobile behoort tot de operators die als eerste de techniek hebben toegepast.

In Frankrijk heeft Orange sowieso een half miljoen klanten die voor deze technologie in aanmerking komen. Een bijkomend voordeel is dat betalingen via de rekening van Orange kunnen worden afgehandeld.

Vorig jaar lieten ook KPN, T-Mobile en Vodafone weten dat ze de NFC SIM-standaard gaan ondersteunen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond