Deel dit artikel
-

Telenet Business biedt dataverbinding met cloudleveranciers

Telenet Business, onderdeel van het Belgische kabelbedrijf, lanceert op 1 juli een nieuwe dienst genaamd CloudXpress. Dat is een private, beveiligde dataverbinding tussen klanten en cloudspelers als Amazon, Microsoft, IBM en Oracle.

CloudXpress zorgt voor een rechtstreekse dataverbinding tussen het bedrijf en zijn publieke cloudleverancier. Momenteel is CloudXpress beschikbaar voor Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud. Andere leveranciers zullen snel volgen.

Voor de aansluiting naar de cloudleveranciers werkt Telenet samen met Equinix, een aanbieder van interconnectie en datacenters.

Afhankelijk van waar de cloudleverancier zich bevindt, loopt het dataverkeer via datacenters in Londen of Amsterdam. Meervoudige verbindingen en hardware garanderen dat de verbindingen nooit uitvallen. De verbindingen is ook stabieler dan via het reguliere internet.

Bedrijven kunnen kiezen uit een gegarandeerde capaciteit van 50 Mbit/s en 10 Gbit/s. De verbinding kan vanuit één locatie vertrekken, maar evengoed vanuit een VPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond