Deel dit artikel
-

Telfort: minimaal 30 euro per maand voor GPRS

Telfort heeft gisteren abonnementen geïntroduceerd voor zijn zakelijke GPRS-dienst. GPRS biedt snellere datatransmissie via de mobiele telefoon dan GSM. De abonnementen zijn vastgesteld op basis van de hoeveelheid data die gedownload en verstuurd wordt. Vorig jaar heeft Telfort al samen met Ernst & Young een test gevoerd met GPRS, het claimde daarmee de eerste te zijn in Nederland.

Telfort introduceert onder de naam Telfort Mobile Office drie abonnementsvormen, waarbij de gebruiker 1 megabyte, 20 megabyte of 40 megabyte kan ontvangen en versturen. De abonnementen zijn opgebouwd uit een vast bedrag per maand, het abonnement van 1 megabyte kost 30 euro per gebruiker per maand, het abonnement van 20 megabyte kost 75 euro per maand en het 40 megabyte abonnement komt op 115 euro per maand. Een megabyte staat ongeveer gelijk aan het versturen van 600 e-mails zonder attachments. Voor iedere extra Mb aan data dient 2,50 euro extra betaald te worden, hoe duurder het abonnement hoe goedkoper de extra megabytes, respectievelijk kosten ze dan 2 euro en 1,50 euro. Verder brengt Telfort ook nog aansluitkosten (2275 gulden) in rekening.

In vergelijking met sommige aanbieders in het buitenland liggen de tarieven hoger, maar Telfort tekent hierbij aan dat er bij deze aanbieders geen toegang wordt geboden tot het intranet. Of dit betekent dat de abonnementsprijs zal dalen wanneer de abonnementen worden toegesneden op de consumentenmarkt kon Telfort nog niet zeggen.

De snelheid van datatransmissie via het GPRS-netwerk ligt aanzienlijk hoger dan via het bestaande GSM-netwerk. De snelheid van dataverzending via het bestaande GSM-netwerk ligt op maximaal 9,6 Kb per seconde, terwijl dit bij het GPRS-netwerk van Telfort ligt op 33 Kb per seconde.

KPN vertelde in december vorig jaar dat het zijn zakelijke gebruikers 4,20 gulden per megabyte zal berekenen.

Eind vorig jaar zette Telfort samen met Ernst & Young een portal op voor interimmanagers bij het consultancybureau. Ook Netlinq Framfab en Oracle waren bij de opzet betrokken. De portal voorzag de medewerkers van Ernst & Young van ondermeer agendabeheer en toegang tot onderzoek op het intranet van Ernst & Young. Telfort claimde hiermee de primeur voor eerste GPRS-portal in Nederland.

Deel dit bericht

10 Reacties

linkie

Ongelofelijk dat dit nog serieus wordt genomen. Ik bedoel het artikel. Wat een onzin staat hierover de snelheid. 9.6Kb/sec over GSM netwerk.Stelletje prutsers bij emerce die zich toonaangevend vinden. HA!

H. Vermeijden

Beste Pinkie (nog jonger dan een Vaars), Zou je dergelijke kritiek mischien wat willen onderbouwen er zijn namelijk genoeg mensen die niet weten hoeveel data er wel over kan. By the way is dit ook weer een persbericht dat klakkeloos is overgenomen, ze hebben het niet zelf gefabriceerd dus het is meer een leesfoutje van de redactie. Ze hebben dus helemaal niks geprutst.

Marco

Veel storender vind ik de in "Dossier GPRS" al weken lang gehanteerde betekenis van GPRS als zijnde General Radio Package Service. Terwijl je van Emerce toch mag verwachten dat men zou weten dat dit Radio Packet moet zijn…..

Jasper Houtman, redactie Emerce

In reactie op het bovenstaande, De snelheid van het GSM netwerk is momenteel wel degelijk 9,6 Kb/s, zoals ook door Telfort werd vermeld in hun persbericht. Met GPRS kunnen hogere snelheden bereikt worden, mede afhankelijk van het gebruikte toestel.Zie hiervoor ook het artikel {GPRS serie, deel 2: De snelheid; http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Technologie/11786.HTML } en de vele andere publicaties op internet over de snelheid van GSM (tip: zoek op GSM en 9,6 Kb) . De uitleg van GPRS in het dossier zal gewijzigd worden, maar dan op de enig juiste manier, namelijk GPRS staat voor General Packet Radio Service.

linkie

Even voor de duidelijkheid, kbps is niet hetzelfde als KB/s. Stel dit niet gelijk maar deel het even door 4.Duidelijkheid, zo komt men tot resultaten en geen onzin. Misschien iets te hard gereageerd maar schrijf er dan niet over wanneer je geen verstand ervan hebt. Dit is euro's en guldens 1 op 1 stellen.

Jasper Houtman

Om aan alle verwarring een einde te maken:Wanneer Emerce schrijft over de snelheid van GSM of GPRS wordt er gesproken over kilobit per seconde. Deze term wordt door diverse partijen op een andere manier afgekort, zoals kb/s, Kb/s, kbit/s, Kbit/s of kbps. Om onduidelijkheid weg te nemen zullen we in het vervolg in de tekst vermelden "kilobit per seconde" en zal als afkorting daarvoor "kbit/s" gebruikt worden. Als er gesproken wordt over kilobyte per seconde zal dit ook als zodanig in de tekst vermeld worden ("kilobyte per seconde"), met daarbij als afkorting "kbyte/s" of "kb/s". Redactie EmerceJasper Houtman

John Dimd

Beste allemaal, om van Kilobits per seconde om te rekenen naar bytes kun je door 8 delen en niet 4. De standaard GSM snelheid is dus 1.2 KByte per seconde en uitermate weinig om data te verzenden, maar voor low quality spraak prima. Alle snelheden die genoemd worden zijn theoretisch, net als bij de kabel, UMTS, ISDN, ADSL enzovoorts. Er zijn veel variabelen waar rekening mee gehouden moet worden. In het geval van GPRS (General Packet Radio ServiceS!) moet men denken aan snelheid van verplaatsing, drukte op het netwerk en storingen als beton, magnetische velden en zelfs het weer! Ik hoop dat een en ander nog duidelijker geworden is. Groeten, John

linkie

Hehe heel goed inderdaad door 8. Maar ben je het met me eens dat kbits/sec en kbytes/sec een vertekend beeld geven. Vaak wordt gesproken over kbits en lijkt het allemaal erg snel. Afgezien van wat een signaal allemaal tegenkomt. Een snelheid van 4.1 Kb/s (in volksmond) is niet erg snel te noemen. Vraag me af of je daar ook wat mee kan. Mailtje sturen? De snelheid is te vergelijken met een 56k modem. Wat is nu de meer waarde vraag ik me dan af, afgezien van een kleine snelheidsverhoging. Allways on? hmmm. Horoscope opvragen? hmmm. sms sturen? hmmm. Ik vraag me af of er systemen worden ontwikkeld die werkelijk van een mobiele internet verbinding gebruik maakt. Ik dacht eerder aan een soort managment systeem. Bijvoorbeeld familie managment. Iedereen een gprs aansluiting binnen het huishouden met een centraal punt dat zorgt voor het managment van de clienten (familieleden). Ik zou de kids ophalen maar is niet mogelijk, het systeem bekijkt de gang van zaken en vraagt een ander de kids op te halen of pak koffie op te halen.Enige inspiratie van anderen?

Robert Leefmans

Als je de b en de B maar goed schrijft! Een bit is de kleinste eenheid waarmee een computer kan rekenen. Computers werken overigens nooit met losse bits, maar met groepjes van 8 bits. Zo'n groepje heet een byte. 8 bits (b) in 1 Byte (B) dus…da's lang geleden. Over baut praten we ook nooit meer, dat was b/s…

Appie Veenema

over baut wordt nooit meer gesproken? een LPT-poort wodt nog altijd aangeduid met een snelheid van 19600 baut per seconde

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond