Deel dit artikel
-

Tesco opent eerste kassaloze winkel in Londen

Supermarktketen Tesco heeft in Londen aan de High Holborn-straat onder de naam GetGo zijn eerste kassaloze winkel geopend. Shoppers hoeven enkel hun telefoon te scannen om de winkel te verlaten en krijgen daarna het bonnetje opgestuurd.

Het betreffende filiaal is niet onbekend met innovaties, want sinds 2018 kan er al niet meer met contant geld worden afgerekend. Enkel met een pasje of een app. Die Tesco Express is weer omgebouwd en nu ook qua naam omgedoopt, in GetGo.

Voor de realisatie van het in Londen niet zo nieuwe concept, want Amazon en Aldi doen het ook al, werkt Tesco samen met techbedrijf Trigo. Dat levert een systeem waarmee winkelbezoekers via hun telefoon als het ware in- en uitchecken. De betreffende Tesco-app is verbonden met iemands account.

De shopper wordt gevolgd met camera’s en weegschaaltjes in de schappen vertellen welk product wordt gepakt. Die combinatie koppelt de persoon aan de boodschappen. Bij het verlaten van de winkel wordt het aankoopbedrag afgeschreven van de gekoppelde rekening.

De camera’s volgen lichamen. Er wordt geen gezichtsherkenning ingezet.

Er liggen in totaal 2.500 verschillende producten in de schappen.

De winkel aan High Holborn is de tweede die gebruik maakt van de Trigo-technologie. De eerste was een proefopstelling in een filiaal in Welwyn Garden City, waar Tesco’s hoofdkwartier zit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond