Deel dit artikel
-

ALDI opent kassaloze winkel in Utrecht

ALDI opent begin 2022 een nieuwe winkel op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht. Het wordt de eerste kassaloze winkel voor de keten. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen.

In de winkel, van ruim 500 vierkante meter, worden boodschappen automatisch afgerekend dankzij een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken.

Het systeem volgt enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken. De technologie wordt ontwikkeld door Trigo Vision Ltd.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Petra - B2Design - Internetbureau Groningen

Mooi dat ze hier mee gaan testen, het is immers de toekomst. Nu nog kijken of er ook met Bitcoin Lightning netwerk betaald kan gaan worden (kan toch al dus waarom niet) en je bent helemaal toekomst proof. Hoe gaat het er aan toe als je niet betaald? Staat er dan wel iemand bij de deur die zegt dat je de spullen niet mee mag nemen of stormt er dan een robot op je af?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond