Deel dit artikel
-

Thalys commercialiseert draadloos internet

Reizigers van de Thalys tussen Nederland, Frankrijk, België en Duitsland kunnen sinds dinsdag het internet op. De nieuwe breedbandinternetdienst is commercieel ingevoerd na een test waaraan 60 duizend gebruikers meewerkten.

Alle 26 treinen van Thalys zijn voorzien van draadloos internet. Reizigers die eersteklas reizen hebben gratis toegang tot het netwerk. Mensen in de tweede klas betalen 6,50 per uur of dertien euro per reis.

Het is de eerste hogesnelheidstrein die grensoverschrijdend in vier landen bij meer dan driehonderd kilometer per uur een internetverbinding aanbiedt via een satellietverbinding. In tunnels wordt een mobiel netwerk gebruikt. Het WiFi en het satellietnetwerk is een gezamenlijk project van Nokia Siemens Networks, Telenet en 21net.

Om een stabiele internetverbinding te leveren wordt gebruik gemaakt van satelliet, UMTS en WiFi-technologie, afhankelijk van welke draadloze technologie op het traject beschikbaar is. Een centrale dienst monitort doorlopend de drie beschikbare toegangspunten en bepaalt welke de beste prestaties levert.

Negen van de tien klanten die gebruik maakten van de draadloze internetverbinding tijdens de testperiode hebben de dienst met een ‘goed’ tot ‘zeer goed’ beoordeeld.

Deel dit bericht

3 Reacties

twitter

1ste klasse: graits toegang, tweede klasse: betalen… hoe wilne ze dat gaan doen? immers als iemand uit de 1ste klasse de inloggegevens geeft dan kan iedereen meedoen voor niets.

Ronald

Heel simpel door als extra code je plaatsnummer te gebruiken en deze vervolgens te blokkeren wanneer deze geactiveerd is. Maar er zijn vast nog andere mogelijkheden voor!

Ludolf Stavenga

Super! Dit is een hele goede zaak. Geeft wellicht weer wat extra's tov de luchtvaartbranche, die het toch al moeilijk heeft en in consolidatie verkeert (zie ook http://tinyurl.com/5gkrwp )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond