Deel dit artikel
-

Thomas Cook ontkent vertrek uit Britse winkelstraat

Reisorganisatie Thomas Cook blijft aanwezig in Britse winkelstraat. Die garantie heeft het bedrijf gegeven aan transport- en reisvakbond Transport Salaried Staff’s Association (TSSA) na geruchten dat het volledig digitaal zou willen gaan.

Thomas Cook heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies van 1,5 miljard pond geleden. De oorzaak zou Brexit zijn, waardoor Britten langer hebben gewacht dan gebruikelijk met het maken van zomervakantieplannen. Ook schreef Thomas Cook 1,1 miljard pond af op de waarde van het onderdeel MyTravel.

Aanvankelijk wilde Thomas Cook niet reageren op geruchten gepubliceerd in The Telegraph dat het een online vakantie marktplaats – een online reisvergelijker – zou gaan worden. Maar onlogisch is het niet: 64 procent van de omzet in 2018 kwam van online boekingen, 49 procent meer dan een jaar eerder. In maart kondigde Thomas Cook aan dat het 21 van de ruim vijfhonderd reiswinkels zou gaan sluiten. Wel is het de bedoeling dat er 20 eigen hotels worden geopend.

Thomas Cook was in 1841 de grondlegger van de georganiseerde reizen. Het bedrijf is ook buiten Engeland actief, waaronder Nederland. In Nederland behoort ook Neckermann Reizen tot de groep. Op het hoofdkantoor in Hoofddorp zijn circa 200 mensen werkzaam.

Foto Thomas Cook

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond