Deel dit artikel
-

Thuiswinkel Awards voor Dynabyte en BOL

Zowel Dynabyte als BOL hebben een Thuiswinkel Award gewonnen. Zij werden door het publiek beoordeeld als de beste thuiswinkels in de categorieën consumentenelectronica en home entertainment. Bakker Hillegom werd door de vakjury uitgeroepen tot beste webwinkel van 2005. Er werd dit jaar meer dan 300.000 keer gestemd door het publiek.

De Awards werden maandagavond ten overstaaande van ruim 430 gasten uitgereikt in Noordwijk. De uitreiking van de Thuiswinkel Awards is een jaarlijks initiatief van Thuiswinkel.org.  De uitslag van de Thuiswinkel Awards voor 2005 is hier terug te vinden.

Volgens de Stichting Thuiswinkel hebben in totaal zo’n 64.327 consumenten tussen 29 januari en 20 maart 316.693 stemmen uitgebracht via de website van de Thuiswinkel Awards. Gemiddeld bracht een consument 4,9 stemmen uit in de 7 categorieën. Daarmee zijn volgens de organisatie de verwachtingen overtroffen. “In 2004 werden er ruim 200.000 stemmen geteld, in 2003 zo’n 22.000 stemmen geteld en in 2002, bij de start van Nationale Thuiswinkel Awards bijna 7.000 stemmen,” aldus de organisatie.

Fons van Westerloo, voorzitter van de publieksjury: “Nederlanders hebben dit jaar werkelijk massaal gestemd op hun favoriete webwinkel. Vorig jaar werden er ruim 200.000 consumenten stemmen geteld, dit jaar is het ongekende hoge aantal van meer dan 300.000 stemmen gehaald”

Het grote aantal stemmen is volgens de organisatie onder meer toe te schrijven aan de campagnes die gevoerd zijn door de genomineerde webwinkels, de landelijke campagnes in de media zoals De Telegraaf, en SBS6 maar ook aan uitgebreide bannercampagnes via Startpagina, Kelkoo, Kieskeurig, ElCheapo en Vergelijk.nl.

Deel dit bericht

9 Reacties

Paloma van der Put

Waarom wordt er niet vermeldt dat Kijkshop is verkozen tot HET beste webwarenhuis is 2005?

Dennis

blijft toch raar dat er geen tweedehands / veiling categorie is.Als we kijken naar de top 5 shopping destinations in Nederland, staat Marktplaats met een straat lengte bovenaan, en laat alle genomineerde sites ver achter zich.

ElMariachi

@ Paloma omdat jullie de Emerce redactie geen persbericht hebben gestuurd denk ik… @ Dennis raar is het niet als je bedenkt dat Martkplaats een c-to-c site is en geen retailer. 

dennis

@ El Mariachi, En c-to-c is niet thuiswinkelen…?Volgens mij is dat juist het voobeeld van thuiswinkelen waarbij beide partijen thuiswinkelen. Ook eBay en Marktplaats zijn lid van de thuiswinkel organisatie, en moeten daaromtrent zich confirmeren aan de regels om het keurmerk te voeren.Het zou leuk zijn om te weten hoe het publiek tegen deze sites aankijkt.Natuurlijk hebben we al de site van het jaar verkiezing gehad. Dus dat geeft wel een indicatie. 

pim van leeuwen

Marktplaats.nl was in 2004 nog geen lid…

ElMariachi

@ Dennis tis niet een award voor de grootste het is een award voor de best beoordeelde. Als Marktplaats nog niet aangesloten was kon deze ook niet beoordeeld worden.En als Ebay wel op tijd aangesloten was is deze niet verkozen. tja… waardering is misschien niet evenredig aan gebruik of bekendheid, Dennis

Dennis

@ El Mariachi Volgens mij heeft Marktplaats zich wel bewezen met een goede beoordeling en uitverkiezing als site van het jaar!En ik ben er even ingedoken, maar eBay is al sinds 2003 lid van de Thuiswinkel organisatie.Vorig jaar heeft de toenmalige country manager zelf het sprekers gedeelte op zich genomen.Ik stel mij gewoon de vraag waarom er zoveel verschillende categorieen zijn op het gebied van product groepen, maar er in het land met de felste concurentie rondom het fenomeen tweedehands artikelen geen ruimte is voor een award op dit gebied. Een award die door het publiek bepaald wordt! 

Gijs Geurts

Marktplaats en E-Bay vallen m.i. gewoon onder de categorie Warenhuis net als Wehkamp, Kijkshop. Een verzameling spulletjes waar je uit kunt kiezen. (Een huis vol waren). De manier waarop betaald wordt of de manier waarop de prijs tot stand komt doet volgens mij niet ter zake voor de categorie.

ElMariachi

nou.. Gijs en Dennis dan sturen jullie de Thuiswinkel organisatie neem ik aan een petitie om de indeling van categorien ed aan te passen? misschien willen zijn ook wel gewoonweg vergeten wat het belangrijkste is in retailing: distributie. En dat E-bay en Marktplaats daar niets aan doen….   

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond