Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org heeft nog veel wensen

Thuiswinkel.org pleit voor een snelle uitrol van iDEAL-mobiel. Ondanks de jarenlange en hoge verwachtingen van mobiel winkelen en betalen, is er tot op heden naast PayPal geen bevredigende mobiele betaalmethode voorhanden die door alle banken gebruikt wordt.

“Een goede coördinatie is hierbij belangrijk, want versnippering dreigt op dit moment,” stelde voorzitter Ed Nijpels op het Online Betaalcongres in Amsterdam. “Per bank is de aanpak verschillend. Dat is niet in het belang van consumenten en online winkeliers. Currence heeft het afgelopen jaar iDEAL geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Tot nu toe gebruikt echter alleen ING deze mobiele versie. Wij moedigen andere banken aan om snel te volgen.”

Volgens Gertjan Rösken van de Rabobank wordt iDEAL Mobiel bij zijn bank binnen een half jaar gelanceerd. “Per bank zal iDEAL anders geïmplementeerd worden, wij richten ons vooral op het gebruik van apps.”

In een nieuw position paper (die nog niet online staat) doet Thuiswinkel.org elf aanbevelingen. Zo wil de brancheorganisatie andere afspraken over chargebackprocedures, waarbij betalingen per creditcard door consumenten kunnen worden teruggevorderd. De procedures rond betwiste betalingen zijn onvoldoende bekend, en de ondoorzichtigheid komt ook door het grote aantal betrokken partijen.

Thuiswinkel.org wil ook een uniforme presentatie en implementatie van 3D Secure (de code achterop betaalkaarten) onder de consumentenbanken en een betere voorlichting aan consumenten. De gebruikersbeleving loopt te veel uiteen.

Ook moet er meer aandacht komen voor veiligheid. Het terugdringen van het misbruik van iDEAL kan volgens de organisatie nog verder verbeterd worden. Nijpels: “Goede en betrouwbare betaalmethoden zijn zowel in het belang van de consumenten als van webwinkeliers.”

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org vertelde vanmiddag dat zijn organisatie betrokken is bij een nieuwe Europese associatie voor e-commerce. Over de naamgeving wordt nog gediscussieerd. De associatie zal zich vooral bezighouden met harmonisatie-vraagstukken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond