Deel dit artikel
-

Ticketmaster.com start veiling concertkaartjes

Ticketmaster.com, wereldwijd de grootste online verkoper van entreebewijzen, wil kaartjes per opbod van de hand doen. Het hoopt hiermee de zwarte handel een klap toe te brengen. Nederlandse dochter Ticketservice laat introductie afhangen van organisatoren als Mojo.

Ticketmaster is onderdeel van Interactive Corporation (voorheen USA Interactive) en is wereldwijd de grootste online verkoper van entreebewijzen. Vorig jaar verkocht het ongeveer 95 miljoen kaartjes. Sinds vorig jaar is Ticketmaster ook actief in Nederland, het nam Ticketservice over, de grootste kaartjesverkoper van Nederland.

Drie jaar geleden was Ticketmaster.com een van de pioniers van het thuis printen van entreebewijzen, wat een stimulans betekende voor online verkoop van kaartjes. Klanten betalen voor deze service 1,75 tot 2,75 dollar extra. Eind dit jaar wil Ticketmaster kaartjes per opbod via internet verkopen. Dit meldde het bedrijf tegenover de New York Times. Het gaat om de beste plaatsen bij concerten en er is geen maximumprijs verbonden aan de veiling. Ticketmaster incasseert een commissie over de verkoopprijs, de rest gaat naar de organisator van het evenement.

Het veilen van tickets lijkt bedoeld om de zwarte handel een klap toe te brengen. "Een ticket heeft de prijs die men ervoor wil betalen", zegt ceo John Pleasants. Wanneer een concertorganisator op eBay een ticket voor het meervoudige van de oorspronkelijke prijs ziet staan, zal hij vermoedelijk concluderen dat het geld "niet naar 'Bob the Broker' moet gaan", aldus Pleasants. Kritiek is er ook op de stap van Ticketmaster.com. Het bedrijf zou kaartjes wegkapen voor 'echte fans' en feitelijk een "officiële zwarthandelaar" worden, aldus een klant uit Kansas City tegenover de New York Times.

Directeur Peter van Ruijven van Ticketservice zegt dat het idee van veilen per opbod "aan de orde is geweest", er is samen met concertorganisator Mojo over gesproken. "Onze huidige techniek laat het echter niet toe. We stappen echter over op de technologie van Ticketmaster, waarmee we de mogelijkheid waarschijnlijk ook kunnen aanbieden. Het hangt echter van de organisator van het evenement af of deze er gebruik van wil maken."

Bij Mojo was niemand direct bereikbaar om aan te geven of de concertorganisator ook overweegt kaartjes online per opbod te verkopen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Marcel Nieuwenhuis

Het lijkt mij een geweldig plan, om nu alvast tickets tegen "zwarte markt prijzen" aan te gaan bieden via de reguliere kanalen. Dat bespaart de gewone man namelijk een hoop moeite om op zoek te gaan naar die zwarte handelaar met de hoogste prijs. Die prijs kan je nu gewoon online betalen. Daarbij heb je nog het extra risico, dat een toegangsbewijs nooit het jouwe zal worden, omdat iemand anders er meer geld voor (over) heeft dan jij, wat nog meer gezonde voorspanning oplevert. Gelukkig hebben we op deze manier ook geen last meer van stoepkampeerders die op die manier een kaartje willen bemachtigen. Die liggen alleen maar in de weg en hebben toch geen geld. Laat ze een computer kopen en online gaan bieden! Kortom, ik ben (waarschijnlijk met Youp van 't Hek samen) een enorme voorstander van dit nieuwe initiatief om fans tot op het bot uit te kleden.

Kasper Katje

Beter had ik het niet kunnen verwoorden, hulde!

Leeke

Leuk,kunnen we nog meer betalen voor een kaartje.Ben naar de Stones geweest,en moet je dan dat geluid horen in die "galmbak" van de Amsterdam ArenA.Daar betaal je nu al * 90,- per kaartje voor.In 1 woord : SCHANDALIG.

nadine

Schande schande schande.Als ze dit doorzetten zijn ze echt niet wijs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond